Gülbin YILDIZ/ ELAZIĞ, () - ELAZIĞ'a seçim çalışmaları için gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ailesel iç meseleleriyle Türkiye'yi meşgul ettiğini söyledi.
Elazığ havaalanında MHP İl Başkanı Oğuzhan Demir, MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Bilal Çoban ve çok sayıda partili tarafından karşılanan MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, havaalanında yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. 30 Mart seçimlerinin dönüm noktası olduğunu belirten Türkeş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'n aile içi meseleleriyle Türkiye gündemini meşgul ettiğini söyledi. Türkeş şunları söyledi: "sayın Başbakan 3 aydır kendi aile içi meseleleri ve aile içi hesaplarıyla Türkiye’yi meşgul etmeye çalışmaktadır. Oysaki belediyecilikte yeni bir dönem başlayacaktır. Bu dönemde insanların yerel yönetimden talepleri, arzuları ve o bölgenin daha da kalkınması gelişmesi için yapılması gerekenlerin konuşulması lazım. Projelerin konuşulması lazım. Kendisi her gittiği yerde ‘Bunlar proje konuşmuyor’ diye muhalefete sataşıyor, ama biz de kendisinden Necmettin Bilal'in suç işleyip işlemediğinin dışında bir şey duyamadık daha. Tutup da benim telefonlarımı dinlemişler demek ‘Benim oğlan suç işledi ama bunu niye dinlediler’ manasına gelir."
BAŞBAKAN’I ÇİRKİN TAVRI İÇİN TAKLİT ETTİM
Bir gazetecinin Türkeş’in CNN Türk’teki Aykırı Sorular programında Başbakan Erdoğan’ı taklit etmesini hatırlatması üzerine konuşan Türkeş, "Onu taklit edeyim diye şey yapmadım. Ama başbakanın çok çirkin tavrını tekrar millete hatırlatıp gözler önüne getirmek için. Yani çifte standart, hatta beşli standart var. Kendisine kendi ailesine olunca ayrı, kendi partilisine olursa ayrı muhalefetteki partiden birilerinin başına bir iş gelirse ayrı. Bunların hepsi çok çirkin yaklaşımlardır. Ben sadece orada kamuoyunun tekrar bu konuya dikkatini çekmek istedim. Yani geçenlerde tekrar bile etmek istemiyorum. Çok üzülüyorum. Ama yüce dinimize Kur’an-ı Kerim’in ayeti kerimelerine bir bakan ve bir gazeteci fevkalade incitici şekilde birtakım laflar söylüyorlar. Şimdi bunu acaba başka bir partiden, kimse zaten yapmazdı ayrı, ama yapsa idi başka bir partiden birisi o başbakan o meydanlarda avaz avaz bağırmayacak mıydı? Kendi en yakını, sağ kolu sol kolu neyse o adam yanından ayıramadığı bu ayıpları yapınca yandaş medya tarafından bunlar örtbas edilmeye çalışılıyor. Bunlar hoş şeyler değil" dedi. BOZKURTLAR İKİ İŞARETLE HAREKET ETMEZ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bozkurt işareti yapmasınının hatırlatılması üzerine ise Tuğrul Türkeş şunları söyledi: "Sayın genel başkanımızın dediği gibi öyle iki işaret yapmayla bozkurtlar oraya buraya hareket etmezler, ama daha önce de sayın başbakan bir ara rahmetli başbuğun dokuz ışığından cümleler alıp okuyordu. Hepsinin Milliyetçi Hareket Partisi’nin Türkiye’nin ana yapısı olduğunu görüp, oraya eğiliyor olmalarını da bir taraftan memnuniyet verici olarak görüyoruz."
ZEHİR ZIKKIM OLSUN
Türkeş, açıklamalarının ardından MHP İl teşkilatınca Abdullahpaşa Mahallesi’nde düzenlenen açık hava toplantısına katıldı. Açık hava toplantısında İl Başkanı Oğuzhan Demir ve Beldiye Başkan Adayı Bilal Çoban tarafından kendisine sekiz köşe şapka ve Elazığspor atkısı hediye edilen Türkeş; "Bazıları çıkıp söylüyor. E ne var adam hizmet ediyor. Bal tutan parmağını yalar. Haram o para haram. Bal değil o haram. Zehir zıkkım olsun" dedi.

GY (GG/RT) (FOTOĞRAFLI)