HAKKARİ'DE KADINLAR GÜNÜ HALAYLARLA KUTLANDI
Hakkari'de BDP Kadın Meclisi ve Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) tarafından organize edilen '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' programı, Bulvar Caddesi üzerinde bulunan Belediye binası önünde düzenlendi.
BDP İl binası önünde aralarında BDP MYK üyesi Saadet Becerikli, İHD Diyarbakır Bölge Temsilcisi Necibe Güneş Perinçek, Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Hatice Demir, BDP Hakkari Belediye Başkan adayı Dilek Hatipoğlu, BDP il Başkanı Mehtap Daştan Demirel, Yüksekova Belediye Başkan adayı Ruken Yetişkin de aralarında bulunduğu yaklaşık 3 bin kadın, ellerindeki Öcalan ve Fransa'nın başkenti Pariste öldürülen 3 PKK'lı kadının resimlerini taşıyarak yürüyüşe geçti. Kalabalık, kent merkezindeki İstiklal Caddesi'nden, etkinliğin yapılacağı Hakkari Belediyesi önüne kadar yürüdü. Kadınlara erkekler de destek verdi.
Kadınlar günü programı, Fekiye Teyran Kültür ve Sanat Merkezi müzik grubunun söyledikleri Kürtçe şarkılarla devam etti. Etkinliğe katılan 3 bin kadın Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekerek eğlendi. Kadınlar günü etkinliğinde konuşan BDP Hakkari Belediye Başkan adayı Dilek Hatipoğlu, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayarak şöyle konuştu:
"Bugünün anlam ve önemi çok büyüktür. 8 Mart kadının özgürlük ateşinin direniş kıvılcımıyla tutuştuğu gündür. Pariste 3 kadın yoldaşımızı katlederek bizlere korku ve gözdağı vermeye çalıştılar. Ama istedikleri olmadı. Çünkü Kürt kadınları alanlara çıkarak buna izin vermedi. Bugünlere o kadar kolay gelinmedi. Çünkü Kürt özgürlük hareketi kahramanlıklarla, zorluklarla, acı ve sevinçlerle bugünlere gelmiştir. O nedenle biz kadınlar mücadelede önde olacağız. Biz bir daha savaşlar olmasın, anaların ağlamasın istiyoruz. Dilimizle, kültürümüzle tüm toplumların kardeşçe bir arada yaşamasını istiyoruz. Gelin el ele , gönül gönüle birlikte mücadele edelim. Rojava'daki kadınların mücadelesini örnek alalım. Sayın Öcalan'la başlatılan barış görüşmelerinin doğru bir zemine çekilmesi ve şeffaf sürüdülmesi için çaba gösterelim. Sayın Abdullah Öcalan'ın özgürlüğüne kavuşması için birlikte mücadele edelim."
Daha sonra konuşan BDP MYK üyesi Saadet Becerikli ise, AK Parti'nin iktidar süresince göz yumduğunu, 'Paralel devleti' besleyerek bugüne getirdiğini ifade ederken "Sayın Öcalan 30 Mart'ta geri çekilirse ülkede kaos olacaktır. Oysa biz barış istiyoruz. Bu sorunun çözümünü istiyoruz" dedi.

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, ()

BD(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)