Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), () - MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MATSO), Manavgat portakalını markalaştırmak amacıyla 'Bizim Tadımız Başka' sloganıyla düzenlediği etkinlikte şarkıcı Tuğba Özay, portakal ve portakal suyu dağıttı.
Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kampanya kapsamında vatandaşlara ve turistlere 2 ton portakal suyu ikram edildi. MATSO'nun organize ettiği etkinliğe katılan eski manken Tuğba Özay, portakal suyu ikram ederken, 'Yetenek Sizsiniz Yarışması'yla ünlenen Manavgatlı sanatçı Hasan Kurt konser verdi.
MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, oda olarak tüm sektörlerin yanında tarıma ayrı önem verdiklerini belirtti. Manavgat'ın yöresel ürünlerinin hak ettiği ilgiyi ve değeri görmesi için gayret gösterdiklerini aktaran Başkan Boztaş, bu alandaki çalışmalarına 'Altın Susam' olarak nitelendirilen Manavgat susamının tanıtımını yaparak başladıklarını vurguladı.
Boztaş, Manavgat susamının marka tescilini almak için Türk Patent Enstitüsü'ne başvurduklarını hatırlattı.
GÜÇ DENGELERİNİ MARKALAR BELİRLİYOR
Portakalın Manavgat'ın en önemli yöresel ürünlerinin başında geldiğine değinen Boztaş, "Artık dünyadaki güç dengeleri ve zenginlik silahlarla değil, markalarla belirlenmektedir. Markalarla anılan şehirler, vizyonu olan, gelişen, rekabetçi özellikler taşımaktadır. Bu özellikler fazlasıyla Manavgat'ta var. Eksiğimizin değil fazlamızın olduğunu düşünüyoruz. Biz inandık, Manavgat da inansın. Burada bulunmamız, bu inancın, özgüvenin göstergesidir" dedi
NARENCİYE ÜRETİMİ ARTTI
Türkiye'deki narenciye üretimi hakkında da bilgi veren Boztaş, sözlerini şöyle tamamladı:
"2013 yılında ülkemizde 3 milyon 700 bin, Antalya'da 620 bin ve Manavgat'ta 27 bin ton narenciye üretimi yapıldı. Aynı yıl ülkede üretilen narenciyenin yaklaşık yüzde 16,9'u Antalya'dan, Antalya'da üretilen narenciyenin yaklaşık yüzde 4,4'ü Manavgat'tan elde edildi. İlçede narenciye üretimi geçen yıl yaklaşık yüzde 8 artarak 27 bin tona ulaştı."
PORTAKAL SAYESİNDE GRİP OLMUYORUM
Tuğba Özay ise anne tarafından Manavgatlı ve Yörük olduğunu belirterek, Manavgat'ta her türlü etkinlikte ve tanıtımında yer almaktan mutlu olduğunu söyledi. Yaklaşık 10 yıldır Manavgat'ta yaşadığını anlatan Özay, şöyle konuştu:
"Buradaki çiftliğimde portakal ve zeytin yetiştiriyorum. Manavgat portakalı sayesinde gribal enfeksiyona yakalanmıyorum. Manavgat portakalı altın gibidir. Antalya'mızda Altın Portakal Film Yarışması'nın yapılması, portakalın önemini gözler önüne sermektedir. Bu kadar güzel portakal yetiştiren Manavgatlı üreticilerimiz maalesef hak ettiği kazancı elde edememektedir. Bu yıl portakal alıcı bulamamış. Umarım portakal artık dalında kalmaz."

KA(HA/SS) (FOTOĞRAFLI)