Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI (Hatay), () - HATAY'ın Reyhanlı İlçesi'nde yaşayan 72 yaşındaki Sabahat Hızal, Almanya'da 35 yıl terzilik yaparak elde ettiği gelirinin bir kısmını Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Güçlendirme Vakfı'na bağışladı. Vakıf, Hızal'ı bu davranışından dolayı berat ve madalya ile ödüllendirdi.
Sabahat Hızal'ın berat ve madalyası Reyhanlı Kaymakamlığı'nda düzenlenen törenle verildi. TSK Güçlendirme Vakfı Mersin Bölge Müdürü Mustafa Nadi Dönmez ile Reyhanlı Temsilcisi Adnan Açıkel'in de katıldığı törende Kaymakam Yusuf Güler, hayırsever Sabahat Hızal'a yapmış olduğu bağış nedeniyle vakıf tarafından gönderilen madalya ve beratını verdi. Törende bağışın miktarı açıklanmazken Sabahat Hızal halen üniversitede okuyan 5 öğrencinin de eğitimine katkı sağladığını belirterek, "2007 yılında emekli olup Türkiye'ye geldim. Almanya'da terzilik yaparak kazandığım paranın yanı sıra emekli maaşımdan da bir miktarını TSK'ya bağışladım. TSK'nın güçlenmesine kendi imkanlarımla katkım olsun istedim" dedi.
TSK Güçlendirme Vakfı Mersin Bölge Temsilcisi Mustafa Nadi Dönmez ise Hızal'a teşekkür ederek, "Bağışın miktarı önemli değil, burada önemli olan düşüncenin büyüklüğüdür. Bağışlar vakfın yönetimi tarafından çok dikkatli şekilde değerlendirilmekte ve TSK'nın ihtiyaçları dikkate alınarak kullanılmaktadır. Tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
Kaymakam Yusuf Güler de Sabahat Hızal'ın yapmış olduğu bu davranışın başkalarına örnek olması temennisinde bulunup Hızal'a teşekkür etti.

FD(BK/BT) (FOTOĞRAFLI)