Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde uzman asker ihtiyacını karşılamak üzere sözleşmeli er alınacağı açıklandı. Çanakkale ve çevre illerden sözleşmeli er olmak isteyenler her gün şahsen Balıkesir Edremit'te konuşlu 19. Motorlu Piyade Tugayı'na başvurabilecekler. askerlikhizmetine başlamamış, askerlik hizmetini tamamlamamış veya askerlik hizmetini erbaş veya er olarak tamamlayanlar ile diğer başvuru şartlarını taşıyan adayların bu imkânlardan yararlanabileceği bildirildi.

Ayrıca adayların, Balıkesir Edremit'te konuşlu 19. Motorlu Piyade Tugayı'na başvurarak dilekçe doldurması, nüfus cüzdanının aslı ile fotokopisi, son mezun olunan okula ait diplomanın aslı ve bir fotokopisi, askerlik hizmetini bitiren adayların terhis belgesinin aslı ve fotokopisi, vesikalık 12 fotoğrafı, adli sicil kaydı ile vukuatlı nüfus kayıt örneğini yanında getirmesi gerektiği kaydedildi.

Adayların sözleşmeli er olarak atandığı birliğe göre ilk görev yılında ortalama 2 bin 300 ile 4 bin TL arasında maaş alacağı belirtildi. Adayların, başvurusunun kabul edilmeleri durumunda, önsağlık muayenesi, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakattan geçtikten sonra, sonuçları www.kkk.tsk.tr adresinden öğrenebileceği bildirildi. Sözleşmeli erlerin Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde Türkiye'nin farklı noktalarındaki birliklerde görevlendirilecekleri vurgulandı.