TRT Berat Albayrak'ı dinlemedi mi

Ekonomideki kötü gidişi durdurmak için Hükümet’in bugüne kadar yaptığı tasarruf açıklamalarına yenileri eklenirken TRT’nin araç filosunu yenilediği ileri sürüldü.

Her ekonomik darboğazda AKP’li kurmayların dillendirdiği ilk “göstermelik” tasarruf yolu olan araç alımları, “kemer sıkma” söylemlerine karşın hız kesmeden sürüyor. Son olarak Hazine ve Maliye Bakanı damat Berat Albayrak’ın kamuda araç harcamalarını kısmak üzere tüm kamu kurumlarına bir genelge göndermesinin ardından bütçe harcama rakamları genelgenin “göstermelik” olduğunu gözler önüne serdi.

TRT’NİN ARAÇ FİLOSU

BirGün gazetesinden Hüseyin Şimşek’in haberine göre; seçim dönemlerinde iktidara yönelik tek taraflı yayınlar yapması nedeniyle eleştirilen, yüzlerce çalışanını emekliliğe zorlayan ve dış yapım şirketlerine ödenen yüksek ücretlerle tartışılan TRT’nin, ekonomik krizin yaşanmasına karşın 200 yeni araç alımı yaptığı bildirildi. Ağustos ayında TRT filosuna katılan yeni araçlar, Ankara Oran’da bulunan TRT Genel Müdürlüğü’nün “helikopter pistinde” görüntülendi. TRT’nin araçlar için ne kadar ödeme yaptığı bilinmemekle birlikte 200 aracın yaklaşık 30 milyon TL’ye mal olduğu hesaplandı.

 “KAMUDA TASARRUFUN GÖSTERMELİK OLDUĞUNU…”

“AKP ne zaman kamuda tasarruftan söz etse, ya makam araçları yenileniyor ya da lüks uçaklar alınıyor” sözleriyle hükümete sert tepki gösteren CHP’li Ali Öztunç, “Yüzlerce çalışanını emekliliğe zorlayan ve dış yapım şirketlerine ödenen yüksek ücretlerle tartışılan TRT’nin ekonomik kriz yaşanmasına karşın 200 yeni araç alımı yapması, kamuda tasarrufun göstermelik olduğunu bir kez daha bize gösterdi” ifadelerini kullandı.

Öztunç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okyay’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesinde; kamudaki görev zararlarının Ağustos ayındaki 14.5 milyar TL’lik büyük zararlarla 55 milyar TL olan ödeneğin şimdiden üzerine çıkarak 61 milyar TL olduğuna dikkat çekti.