KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin ulaşım sorununa çözüm olması amacıyla yapımı planlanan tramvay projesi hayata geçirilmeden kentin en işlek meydanına tramvay getirilmesi, tepkilere neden oldu. Kocaeli Halkevleri üyeleri, raylar döşenmeden tramvayın tanıtımının yapılmasını, 'Yalanray değil, parasız nitelikli ulaşım istiyoruz' diyerek oyuncak trenle protesto etti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, önceki gün, hayata geçirilmesi planlanan ve Sekapark Batı Terminali ile Yahya Kaptan arasında sefer yapacak tramvay hattı için proje ihalesi yaptı. Ulaşım master planını hazırlayan Boğaziçi Proje tek katılımcı firma oldu. Boğaziçi Proje, tramvay hattının projesi için 696 bin 400 TL teklif verdi. Verilen teklifin sonucu 15 gün içerisinde açıklanacak. Toplam 6.5 kilometre uzunlukta olacak tramvay hattının projesi 180 takvim gününde hazırlanacak ve 12 istasyon olacak. 
Rayları olmayan ve bir elektrik direğinden ara kabloyla elektrik alınarak aydınlatılan model tramvay, Anıtpark Meydanı'na yerleştirildi. Vatandaşlar bunu dikkatle incelerken, bazı kişiler bunun bir seçim yatırımı olduğunu söyledi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek de model tramvaya binerek, halkı içinden silamladı.
Kocaeli Halkevleri üyesi bir grup genç, bugün sadece seçim yatırımı olarak getirilip meydana konulduğunu öne sürdükleri tramvayı  protesto etti. Yürüyüş Yolu'nda bir masa üzerinde oyuncak treni koyan gençler, 'Yalanray değil, parasız ve nitelikli bir ulaşım istiyoruz' sloganı attı.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Halkevleri üyesi Ümit Şeker, artık halkın yalanlara karnı tok olduğunu söyleyerek konuşmasına söyle devam etti: 
"Bize şov yapmayın. Bizim bu yalanlara karnımız tok. Öne her geçen gün yenisini ortaya çıkan yolsuzluklarınızın ve bu kente 10 senedir yapamadıklarınızın hesabını verin. Biz parasız, nitelikli bir toplu taşıma istiyoruz."
PROTESTOCULARA TEPKİ
Oyuncak tren devrilince bir kişi, protestocu gençlere tepki göstererek, "Sizin tramvayınız da böyle yıkılır. AK Parti proje yapıyor" diye bağırarak tepki gösterdi. Bu kişi, çevreden bulunan polislerce uzaklaştırıldı. Yapılan açıklamanın ardından protestocu gençler olaysız dağıldı.

EA(MB/SS) (FOTOĞRAFLI)