ADAYLAR OYLARINI KULLANDI
Edirne’de CHP’nin belediye başkan adayı Recep Gürkan ve AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Ahmet Günşen İlhami Ertem lisesinde birer saat arayla oy kullandı.
CHP’den aday gösterilmediği için DSP’ye geçen ve üçü üst üste 4 dönemdir belediye başkanlığı yapan Hamdi Sedefçi ise oy kullanmak için geldiği aynı okulda uzun kuyruk olduğu gerekçesiyle beklemek istemedi ve daha sonra oy kullanmak üzere okuldan ayrıldı.
ANNESİNİN KUCAĞINDA OY KULLANDI
Edirne’de yerel seçimlere oldukça yüksek bir katılım olurken, Huzurevinde kalan ve görme engelli 90 yaşındaki Mehmet Çınar’a görevliler tarafından oy kullanması için İlhami Ertem Lisesi'ne getirildi. Çınar, oyunu sandık başkanının yardımıyla kullandı. Cam kırığı hastası olan 18 yaşındaki bedensel engelli Bayram Tekin ise oy kullanmak için okula anne ve babasıyla birlikte tekerlekli sandalyeyle geldi. Kabine annesiyle birlikte girerek oy kullanan Tekin, bedensel engeli nedeniyle oyunu sandığa annesi Berivan Tekin’in kucağında atarak, “İlk defa oy kullanıyorum, heyecanlıyım. Seçilecek belediye başkan adaylarından kentteki engellilerin yaşayabileceği bir hale getirmelerini istiyorum” dedi.
KIRKLARELİ ADAYLARI
Kırklareli'nde AK Parti belediye başkan adayı Selahattin Minsolmaz Atatürk Anadolu lisesindeki 1038’nolu sandıkta eşi Ebru Minsolmaz ile birlikte oy kullandı. MHP Kırklareli Belediye başkan adayı Derya Bulut ise Cumhuriyet İlkokulu'nda oy kullandı. CHP Kırklareli Belediye Başkan adayı Mehmet Siyam Kesimoğlu ise ikamet yeri olan Babaeski İlçesi’nde oy kullandı.
TEKİRDAĞ’DA BÜYÜKŞEHİR HEYECANI
Tekirdağ’ın büyükşehir kapsamına alınmasıyla bu seçimlerde, seçmenler ilk kez büyükşehir belediye başkan adaylarına da oy verdi. Büyükşehir adaylarından CHP’li Kadir Albayrak Ticaret Lisesi'nde, MHP adayı Nail Yılmaz ise Mediha-Mehmet Tektikoğlu İlkokulu'nda oy kullandı. AK Parti adayı Mustafa Yel ise sabah 08.30 sıralarında Barbaros İlköğretim Okulu’na giderek kayıtlı olduğu sandıkta oy kullanmıştı.

EÖ,ACZ,AÜÜ,RY(LK/AAA) (FOTOĞRAFLI)