1 MAYIS Emek ve Dayanışma Günü, Edirne, Kırklareli VE Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde bayram havasında kutlandı.
Edirne’de sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, saat 12.00’de Devlet Su İşleri kavşağında başladı. Kavşakta toplanan yaklaşık 5 bin kişi kutlamaların yapılacağı Saraçlar Caddesine kadar olan 3 kilometrelik yolu ellerinde Türk bayrakları ve pankart taşıyarak yürüdü. Yürüyüş sırasında kaldırımları süpüren belediye temizlik işçisini gören sendika yöneticileri önce bayramını kutladı ardından da kendileriyle birlikte yürümesini istediler. Yürüyüş yapanların isteğini kabul eden temizlik işçisi kısa süreli işine ara verip kalabalıkla yürüdü. Kortejin yürüdüğü cadde üzerindeki evlerinin balkon ve pencerelerine çıkanlar alkışlayarak destek verdiler. Kalabalık grup 1 saat süren yürüyüşün ardından kutlamanın yapılacağı Saraçlar Caddesi'ne geldi. 1 Mayıs kutlamalarında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuldu. Ardından sivil toplum örgütlerinin hazırladığı ortak basın bildirisi okundu. Kutlamalar katılanların saz çalıp halaylar çekmesi ile son buldu. Polis kutlamaları uzaktan izledi.
36 YIL SONRA KIRKLARELİ’NDE KUTLAMA
Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi'nde yapılan kutlamalar 36 yıl aranın sonra bu kez il merkezinde yapıldı.
Kırklareli Karakaş Mahallesi’ndeki Öztürk Bulvarı’nda buluşan yaklaşık 3 bin kişi yürüyerek Dingiloğlu Parkına geldi. Gruptakiler park alanına girişte polisler tarafından arama yapılarak alındı. 1 Mayıs ve Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin anısına saygı duruşunun ardından sendikaların ortak basın açıklamasını okuyan Trakya Genel İş Sendikası Şube Başkanı Salim Şen, "Her 1 Mayıs kutlamalarında mücadeleyi büyütüyoruz. 1 Mayıs tüm dünya işçilerinin birlik dayanışma ve mücadele günüdür. Bu yıl 1 Mayısı daha karanlık bir tablo ile karşılıyoruz" dedi. Trakya Petrol İş Şube Başkanı Turgut Düşova ise "Bu yıl işçiler Türkiye çok ağır koşullarda 1 Mayıs'ı kutluyorlar. Bu günün işçinin bayramı olmasına karşın birçok arkadaşımız bugün işinde çalışmak zorunda kaldı" dedi. Kutlamalar türküler söylenip halayların çekilmesiyle sona erdi.
ÇORLU'DA KUTLAMA
Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki kutlamalar ise Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Pankartlar taşıyarak alana gelen işçiler, yapılan konuşmaların ardından halaylar çekti. Kutlamalar olaysız sona erdi.

ACZ,AÜÜ(LK/SS) (FOTOĞRAFLI)