KIRŞEHİR’in Çiçekdağı İlçesinde bulunan trafo merkezinde meydana gelen patlama ve yangın nedeniyle Yozgat ve Kırşehir’e bağlı 4 ilçede elektrikler kesildi.
Kırşehir’in Çiçekdağı İlçesi Köseli Beldesi'nde bulunan elektrik trafosunda gece saatlerinde çıkan yangın itfaiyelerinin müdahalesiyle söndürüldü. Trafonun akım ilettiği Yozgat’ın Yerköy ve Şefaatli, Kırşehir’in Çiçekdağı ile Akçakent ilçelerine elektrik verilemiyor. Trafo merkezinde çıkan yangının söndürülmesinin ardından olay yerinde incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, trafo merkezinde 2 trafo bulunduğunu ve bunlardan birinin yandığını belirtti. Vali Yazıcı, "Yozgat’ın Yerköy ilçesinin tamamında köylerde dahil olmak üzere, Şefaatli İlçesinin bir bölümünde, Kırşehir’in Çiçekdağı ve Akçakent İlçelerinde elektrik kesintisi oldu. TEİAŞ ve ÇEAŞ ekipleri çalışıyor. Enerjinin en kısa sürede verilmesi için çalışmalar yapılıyor. Ankara’dan seyyar bir trafo yola çıktı ve arızanın durumuna göre tedbirler alınıyor. Şuan hava sıcaklığı eksi 10 derece ve doğalgazla ısınan konutlar açısından sıkıntılı bir durum var. Arızanın soğuk hava nedeniyle aşırı yüklenmeye bağlı olarak çıktığı tahmin ediliyor. Patlama ve yangın nedeniyle herhangi bir yaralanma ve can kaybı yok. Sabotaj olduğunu düşünmüyoruz” dedi. Teknik ekibin çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Vali Yazıcı, kısa sürede enerjinin tkrar verilmesi için çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.
Elektrik kesintisinin ardından trafo merkezine akın eden vatandaşlar, kesinti hakkında herhangi bir açıklama yapılmıyor diyerek tepki gösterdiler.