Kaza, dün saat 19.30 sıralarında, Yeşilova- Burdur Karayolu Harmanlı köyü yakınlarında meydana geldi. Yeşilova'dan Burdur istikametine ilerleyen Ahmet Aydoğan (48) yönetimindeki 20 H 3338 plakalı kamyon, Yusuf Akın (58) yönetimindeki 15 NU 680 plakalı traktöre arkadan çarptı. Duramayan kamyon daha sonra karşı yönden gelen Şenol Özalp'in kullandığı 15 LH 660 otomobil ile de kafa kafaya çarpıştı. Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, itfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi.

BABA- KIZ HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Otomobil sürücüsü Şenol Özalp ile araçta yolcu olarak bulunan Günaydın Cirit Baş ve oğlu Mehmet Emre Baş olay yerinde yaşamını yitirdi. Bayram Baş, kızı Yağmur Baş ile traktör sürücüsü Yusuf Akın olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Burdur Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Durumu ağır olan Yağmur Baş, ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde, Bayram Baş ise Burdur Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİLER

Baş ailesi fertlerinin cenazeleri, Burdur, Yeşilova ve Antalya'daki hastanelerin morglarından alınarak, Harmanlı Köyü'ndeki baba evine getirildi.

Bayram Baş, Günaydın Cirit Baş, Mehmet Emre Baş ve Yağmur Baş için Yeşilova ilçesi Harmanlı Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi. Burada helallik alınmasının ardından cenazeler, Harmanlı Köyü Merkez Camii önüne getirildi. İkindi vakti kılınan cenaze namazına Burdur Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Yeşilova Kaymakamı Muhammet Emin Tutal, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, AK Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut ile aile yakınları ve vatandaşlar katıldı. Baş ailesinin dört ferdi, İl Müftüsü Enver Türkmen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından köy mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kazada yaşamını yitiren Şenol Özalp'in cenazesi ise bugün memleketi Aydın'ın Karacasu ilçesi Bingeç köyünde öğle namazından sonra toprağa verildi. 

İKİ SÜRÜCÜ DE TUTUKLANDI

5 kişinin yaşamını yitirdiği kaza sonrası gözaltına alınan kamyon şoförü Ahmet Aydoğan ile tedavisi tamamlandıktan sonra gözaltına alınan traktör sürücüsü Yusuf Akın, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından 'taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak' suçundan tutuklandı.