Ünsal YÜCEL/KEŞAN (Edirne), () - EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle düzenlenen trafik kazası tatbikatı gerçeği aratmadı.
Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı, Karayolu Trafik Güvenliği Haftası nedeniyle bir dizi etkinlik düzenledi. Etkinlikler kapsamında en büyük ilgiyi ise temsili bir trafik kazasında yapılan kurtarma operasyonu gördü. Senaryo gereği, İsmail Saraç Caddesi Cumhuriyet Meydanı’nda ağaca çarpan otomobilin içinde sıkışan 2 yaralı ekipler tarafından kurtarıldı. Kurtarma araçları ve ambulansın olay yerine gelmesiyle başlayan operasyon gerçeği aratmadı. Kurtarmada görev alan sağlık ve kurtarma ekiplerinin performansları göz doldurdu. Öğrenci ve vatandaşların oluşturduğu büyük bir kalabalık tarafından merakla izlenen tatbikat başarıyla tamamlandı.
MAGANDALARIN KURŞUNLADIĞI LEVHALAR SERGİLENDİ
Öte yandan etkinlikler kapsamında magandaların silahlarla ateş ederek delik deşik ettiği trafik levhaları da sergilendi. Yılda milyonlarca lira zarara mal olan, magandaların tabanca ve tüfekle ateş ederek kullanılmaz hala getirdiği trafik levhaları vatandaşların büyük ilgisini çekti.

ÜY(LK/BT) (FOTOĞRAFLI)