GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımı rahatlatmak için Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile Dinamik Kavşak Kontrol Sistemi uygulaması için haberleşme protokolü imzaladı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Türk Telekomünikasyon A.Ş. Bölge Müdürü Mehmet Bektaş'ın katılımlarıyla gerçekleşen protokol ile şehirdeki trafik yoğunluğunun önüne geçilmesi amaçlanıyor. Gelişen ve büyüyen metropollerin en büyük sorunlarının başında ulaşım konusunun geldiğini söyleyen Başkan Güzelbey, "Gaziantep sanayi dinamikleri ve bunun yanı sıra canlanan turizm potansiyeli ile hızla büyüyen, insanları kendine çeken bir şehir haline geldi. Kentte yaşanan bu büyüme beraberinde artan insan sayısı, artan araç sayısı ile yeni ulaşım çözümlerini de kaçınılmaz kıldı" dedi.
Güzelbey, Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile beş yıllık bir haberleşme protokolü imzaladıklarını anlattı. Güzelbey, "Dinamik Kavşak Kontrol Sistemi adını verdiğimiz bu uygulama ile araç yoğunluğunun olduğu kavşaklarda gereksiz bekleme ve yığılmaları önlemek için bir çalışma planladık. Yani kuracağımız sistemde yer alan kameralar sayesinde yoğunluğun daha fazla olduğu güzergaha geçiş üstünlüğü sağlanacak, ardından yoğunluğa bağlı olarak sistem otomatik olarak geçiş üstünlüklerini düzenleyecek. Bu sayede oluşabilecek gereksiz yığılmaların ve beklemelerin önüne geçilerek daha seri bir trafik akışı sağlanmış olacaktır" diye konuştu.