SOMA'da meydana gelen maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin anısına düzenlenen yürüyüşte hükümet protesto edildi.
Trabzon Dayanışma Platformu tarafından düzenlenen yürüyüşe çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyelerinden oluşan yaklaşık 300 kişi katıldı. Ellerinde hükümeti protesto eden pankartlar bulunan grup, Merkez Postane önünden Atatürk Alanı’na kadar yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasını okuyan Trabzon Dayanışma Platformu Sözcüsü Muhammet İkinci şunları söyledi:
"Anlar vardır söz biter kelimeler anlamlarını yitirir. Acı, hüzün öfke olup insanın yüreğine oturur. Şimdi böyle bir anın içindeyiz. Soma’da yüzlerce işçi kardeşimizi kaybettik. Yüzlercesi halen madende. Acımız ve öfkemiz dağlardan büyük. Onlar her gün her vardiya öncesinde eşleriyle vedalaşıp çocuklarına sarılarak evlerinden ayrılan insanlardı. Onlar dünyanın en zor işini yapan, karın tokluğuna çalışan insanlardı. Onlar karanlıklar içinde çocuklarının nafakasını bıraktılar. Düştü baretler, söndü madencinin feneri, kesildi nefesler. Sürmeli gözler kapandı. Ölümleri kaza, kader ve takdiri ilahi denilerek geçiştirilemez. Sorumluları biliyoruz. Güvencesizlik, taşeron çalışma ve ihmal kurbanı oldular."
Grup daha sonra madencilerin anısına saygı olarak slogan atmadan sessizce dağıldı.

ÖA(TM/İD) (FOTOĞRAFLI)