Fatih TURAN/TRABZON, () - KARADENİZ Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencileri, Berkin Elvan için protesto yürüyüşü yaptı.
KTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan bir grup öğrenci, ‘Emri veren Tayyip hesabını da verecek’ pankartı açarak, Faik Ahmet Barutçu Kütüphanesi’ne kadar yürüdü. ‘Berkin Elvan ölümsüzdür’, ‘Berkin’in katili AKP’nin polisi’, ‘Ülkede seri katil var’ dövizleri de taşıyan protestocu öğrenciler ‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam’ sloganı attı.
Protestocular adına konuşan Fatma Dikici, "Bugün Berkin’in katillerinden hesap sorma günüdür. Yüzümüzü umuda, öfkemizi katillere çevirip her köşe başında haykırmaya devam edeceğiz” dedi. Grup açıklama ardından dağıldı.
LİSELİLER DE BERKİN’İ ANDI
Trabzon Liseli Genç Umut Grubu üyesi öğrenciler de Postane önünde, mavi ve beyaz renkteki balonlarla, '15’inde bir fidan Berkin Elvan' pankartı açarak basın açıklaması yaptı.
Öğrencilerin açıklamasında, “Haziran’dan bugüne sekizinci gencin canını alanlar onların, arkadaşlarının, ailelerinin hayallerini ve yaşamlarını da çaldılar. Berkin’e daha 15’inde ölümü yakıştıranlar, ‘emri ben verdim’ diyenlerdir. Berkin’i aramızdan alanlar ‘polisimiz destan yazdı’ diyenlerdir. Berkin’in hayatını alanlar, bu memleketi babalı – oğullu soyanlardır" ifadeleri yer aldı.

FT(TM/ESM) (FOTOĞRAFLI)