Fatih TURAN/TRABZON, () - TRABZON’da, Demokratik Kadın Platformu üyesi kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü yöresel kıyafetlerle kemençe eşliğinde horon oynayarak kutladı.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kahramanmaraş Caddesi postane binası önünde toplanan Trabzon Demokratik Kadın Platformu mensubu yaklaşık 150 kadın, Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Kadına yönelik şiddeti sloganlarla eleştirildiği yürüyüşte, 'Kadın düşmanlığına son', 'Kadına şiddete dur de', 'Emeğimiz, bedenimiz, kimliğimiz için sokaktayız', 'Benim bedenim benim kararım' yazılı dövizler taşıdı. Yürüyüşe yöresel kıyafetleriyle eşlik eden kadınların kemençe eşliğinde horon oynaması renkli görüntüler oluşturdu. Gösteriye iki yaşlı kadının ellerinde kırmızı karanfiller ve 'Şiddete dur de' yazılı dövizlerle katılması dikkat çekti. Yürüyüş sonrası Atatürk Anıtı önünde kadının ev hayatında yaşadığı zorlukları anlatan kısa bir skeç sergilendi. Şiirlerin de okunduğu eylemde mikrofunu eline alan 85 yaşındaki Huriye Eyüboğlu’nun, Atatürk’ü ve Türk Ordusunu anlattığı şiiri seslendirmesi alanı dolduranlar tarafından coşkuyla alkışlandı.
'Grup adına açıklama yapan Sara Müftüoğlu, 8 Mart’ın kadınların mücadele, birlik ve dayanışma günü olduğunu hatırlatarak, "Yeni bir gelecek yaratmak için kendi irademiz ve emeğimizle mücadelemizi büyütüyoruz. Yaşasın kadın dayanışması, yaşasın 8 Mart" dedi. Konuşmasının ardından Müftüoğlu, 'Seçim Türküsü' adını verdikleri şarkıyı eyleme katılan kadınlarla birlikte seslendirdi.
Eylem, kadınların kemençe müziği eşliğinde horon oynamasının ardından sona erdi. Horon halkasına çevredeki kadınların yanı sıra park içindeki birçok erkeğin de eşlik ettiği gözledi.

FT(TM/BT) (FOTOĞRAFLI)