Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), () - TOYOTA Türkiye Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., sosyal sorumluluk projesi kapsamında 18 ildeki  22 üniversite ve meslek liselerine teorik eğitimde kullanılmak üzere fabrikada testlerde kullanılan 22 otomobil hibe etti. 
Arifiye İlçesi'nde bulunan fabrikada düzenlenen törene Toyota CEO'su Orhan Özer, Sakarya Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ile 18 ilden gelen üniversite ve meslek liselerinin temsilcileri katıldı. Toyota CEO'su Orhan Özer, Türkiye'de kalifiye iş gücü ihtiyacının sürekli arttığını söyledi. Otomotiv sektörüyle ilgili eğitim gören öğrencilerin yetişmesi için katkıda bulunmaya çalıştıklarını belirten Özer, fabrikada üretim bölümünde çalışanların yüzde 95'inin teknik lise mezunu olduğunu anlattı. Özer, "Makine ve motorlu araçlar teknolojisi alanında okuyan öğrencilerimizin ileri teknolojiyi yakından incelemeleri, modern motor ve ekipmanları daha iyi tanımalarını istiyoruz.Bu amaçla da katkıda bulunacağımıza inanıyorum" dedi.
Sakarya Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ise teknik liselerde ögrenim gören ögrencilerin pratik eğitim için Toyota Türkiye tarafından sağlanan ekipmanların kaliteyi arttıracağını  söyledi. Tören sonunda 18 ilden gelen 22 üniversite ve teknik  lisenin temsilcilerine otomobillerin anahtarları verildi.

AG(MB/İD) (FOTOĞRAFLI)