İZMİR'de tiyatro gösterisi için bulunduğu sırada rahatsızlanıp Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne yatırılan ve KOAH tedavisi gören oyuncu Halil Gürel, bu sabaha karşı yaşamını yitirdi. Gürel'in daha önce sosyal medya üzerinden öldüğü yönünde paylaşımlar yapılmış, oğlu Halim Gürel de bu duruma tepki göstermişti.
Başrollerinde Kemal Sunal, Müjde Ar, Adile Naşit ve Şener Şen'in oynadığı 'Tosun Paşa' filminde canlandırdığı 'Küçük Enişte' karakteriyle tanınan Halil Gürel, geçen Temmuz ayına tiyatro gösterisi için İzmir'e geldi. Burada rahatsızlanan Gürel, kaldırıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) tedavisi görmeye başladı. 12 Temmuz'dan beri hastanede tedavi gören Halil Gürel, bugün sabaha karşı hayatını kaybetti.
İYİ BİR BABLA, İYİ BİRİ SANATCIYDI
Türk tiyatrosunda 50 yıl hizmet veren, pek çok tiyatro topluluğu ile çalışan, 'Tosun Paşa' filmiyle tanınan, ancak 'Uzaylı Zekiye', 'Bizimkiler' ve 'Yazlıkçılar' gibi dizilerde de rol alan Halil Gürel'in cenazesini, oğulları Halim Gürel ile Serkan Gürel teslim aldı. Halil Gürel, yarın (cumartesi) ikindi vakti, Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi'nde cenaze namazı sonrasında toprağa verilecek.
Daha önce sosyal medya üzerinden de hayatını kaybettiği yönünde haberler çıkan babasının acı haberiyle yıkılan Halim Gürel, "Babam iyi bir sanatçı, iyi bir babaydı. Yeşilçam'ın, tiyatronun, sanratçıların başı sağolsun. Ölümü her insan tadacak. Tedavisinde görev alan tüm sağlık ekibine teşekkür edilyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI