ANTALYA'nı Gazipaşa İlçesi'nde, çiftçiler kurak geçen mevsim nedeniyle Toros Dağları'na kar, ilçeye yağmur yağması için 'yağmur duasına' çıktı.
Cebeli Tepesi'nde düzenlenen yağmur duasına, çok sayıda çiftçi katıldı. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olduğunu belirten üreticiler, hep birlikte yağmur ve kar yağması için dua etti. Bölgeye yaklaşık 8 aydır yağmur yağmamasından, Toroslara çok az kar yağmasından şikayet eden çiftçiler, mevsimin kurak geçtiğinden yakındı.
Vatandaşlarla birlikte yağmur duasına çıkan Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cılız, derelerin su kaynağı olan Toroslara kar yağması için dua ettiklerini söyledi. Son yılların en kurak mevsiminin yaşandığını kaydeden Başkan Cılız, "Her canlının suya ihtiyacı var. Gazipaşa'ya 8 aydan bu yana toprağı doyuracak yağmur yağmadı. Dereler kurudu. Geçen yıllarda derelerin karşısına köprü olmadan geçemezdik. Bu yıl mevsim kurak geçtiği için ayaklarımız ıslanmadan derenin içinden karşıya geçiyoruz" dedi.
UMUDUMUZ KAR YAĞMASI
Yağmur ve kar yağması için din görevlisi eşliğinde dua ettiklerini anlatan Cılız, "Allah'tan yağmur ve kar yağmasını diledik. Yaylalarda hiç kar yok. Çiftçilerimiz susuzluktan ekinlerini ekemedi, ekenler de gübre atamadı. Umudumuz yağmur ve en önemlisi yüksek kesimlere kar yağması. İlçedeki bütün akarsularının kaynağı, Toroslara yağan kar. Her yıl bu mevsimde Toroslarda 2-3 metre kar olurdu ancak şu anda hiç kar yok" diye konuştu.
Yağmur duasına katılan çiftçilerden Salim Şaşmaz ise "İlçeye 7-8 aydan bu yana yağmur yağmıyor. Akarsular kurudu, sondaj suyu kullanıyoruz" dedi.