ANTALYA'da yaşayan CHP eski milletvekili Halil Akyüz, Antalyalı adaşının yaptığı hayırlar nedeniyle sürekli kendisine teşekkür edildiğini belirterek, "Ben de hayırseverim ama adaşımın hakkını yemek istemem" dedi.
2002- 2007 yılları arasında CHP İstanbul Milletvekili olarak görev yapan 76 yaşındaki Halil Akyüz, Antalya'da eğitim ve sağlık alanında yaptığı hayır işleriyle tanınan tornacı 81 yaşındaki Halil Akyüz ile karıştırıldığını, onun yaptığı hayırların kamuoyunda sürekli kendisi yapmış gibi algılandığı söyledi. Bu durumdan rahatsız olduğunu kaydeden eski vekil Halil Akyüz, "O hayırseverlik yapmaya başladığı andan itibaren bu sıkıntıyı yaşıyorum. Her yerde beni o hayırsever sanıyorlar. Beni de hayırseverliğe yakıştırdıkları için memnun oluyorum ama isim benzerliği yüzünden gerçek hayırsever Halil Akyüz'ün hakkının yendiğini düşünüyorum. Ben de hayırseverim ama adaşımın hakkını yemek istemem" dedi.
'KİMSEYE İNANDIRAMIYORUM'
Bazı Antalya milletvekilleri de dahil olmak üzere kamuoyunda pek çok ismin kendisini hayırsever Halil Akyüz ile karıştırdığına dikkati çeken eski vekil Akyüz, "'Ben yaptırmadım' dememe rağmen, 'Ne kadar mütevazi bir adam yaptığı hayırı söylemiyor' diyorlar. Kimseye inandıramıyorum" diye konuştu. Milletvekilliği yaptığı dönemde maaşının yarısını eğitim bursu olarak öğrencilere verdiğini vurgulayan eski vekil Halil Akyüz, "Ne kadar gücümüz varsa hayırseveriz ama adaşım kadar değilim" dedi.
Eski vekil Halil Akyüz, adaşı gerçek hayırsever Halil Akyüz ile geçen yıl tanıştığını ve bu rahatsızlığını kendisine de anlattığını söyledi. Eski vekil Akyüz, kamuoyundaki bu yanlış anlaşılmanın düzeltilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
"ONUN 'BEN DEĞİLİM' DEMESİ LAZIM"
Hayırsever Halil Akyüz ise "Ben Antalyalıyım. O Akyüz Karadenizli, eski milletvekili. Ben Antalya'da tornacılık yaptım, kazandıklarımın hepsini devlete, vatandaşa veriyorum. Annem babam adına sağlık ocağı, kendi adıma sağlık ocağı, okullar yaptırdım. Onun 'Ben değilim' demesi lazım. Yapmıyorsa ne diyeyim. Gerçek neyse o olsun istiyorum" diye konuştu.
ESKİ MİLLETVEKİLİ HALİL AKYÜZ KİMDİR?
1938 yılında Trabzon'un Of İlçesi'nde doğan Halil Akyüz, Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni bitirdi. Öğrenciliği sırasında CHP'de siyasi hayatına başladı. 1962 yılında İsviçre'ye yerleşen Halil Akyüz, 1965 yılına kadar Bern Büyükelçiliği'nde Çalışma Ateşi olarak görev yaptı. Türkiye'ye döndükten sonra Trabzon'da Diş Hekimi olarak çalışma hayatına atılan Halil Akyüz, 1975- 1977 yılları arasında CHP Trabzon İl Başkanlığı görevini de yürüttü. 1980 sonrası Sosyal Demokrat Halkçı Parti'nin genel sekreter yardımcılığı görevini yapan Halil Akyüz, 2002-2007 yılları arasında CHP'den İstanbul milletvekilliği görevini yürüttü.
HAYIRSEVER HALİL AKYÜZ KİMDİR?
Hayırsever Halil Akyüz, 1933 yılında Antalya'da doğdu. İlkokuldan sonra Sanat Okulu'na gitti. 1951 yılında 'Tornacılık' bölümünden mezun oldu. Bir süre Şarampol Caddesi Durukan Çarşısı'nda tornacılık yaptı. Askerliğini yedek subay olarak tamamladıktan sonra 1962 yılında kendisine ait torna atölyesi açtı. 1985 yılında babası mobilya satıcısı Mehmet Ali Akyüz'ün rahatsızlığı nedeniyle işi bıraktı. Halen Antalya'da yaşamını sürdüren Halil Akyüz, Kepez'de kendi adını taşıyan bir ilköğretim okulu, 2 sağlık ocağı ile Döşemealtı'nda bir anadolu lisesi yaptırdı.