Behçet DALMAZ/HAKKARİ, () - HAKKARİ'nin Biçer Mahallesi Bajer mevkiinde oturanlar 80 yıl sonra yola kavuşmanın sevincini yaşarken, yolun yapıldığı bölgede bulunan toprak evler, sahiplerinden izin alınarak tek tek yıkılıyor. Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, yol güzergahında bulunan toprak evlerini ve arsalarını hibe eden vatandaşlara teşekkür etti.
Hakkari'nin Biçer Mahalllesi sınırlarındaki 40 hanenin bulunduğu Bajer mevkiindeki yol sorunu Hakkari Belediyesi tarafından çözülüyor. Bugüne kadar yolsuz olan mahalle sakinleri, çetin kış şartlarında ev ihtiyaçlarını ve hastalarını taşımakta büyük zorluklar yaşıyorlardı. İlk kez yola kavuşan mahalle sakinleri, belediye yetkililerine teşekkür etti.
Belediye Meclis üyeleriyle birlikte yol çalışmalarını denetleyen Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, yol güzergahına denk gelen 2 toprak evin sahiplerinden izin alınarak yıkıldığını söyledi. Çiftçi, "Bir süre önce buradaki yol çalışmalarımıza başladık.Aynı mahallede iki bölgenin bağlantısını sağlayacak 1.5 kilometrelik ve genişliği de 10 metre olacak olan yol açma çalışmamız bütün hızıyla sürüyor.Bu çalışmalarımızın yanı sıra Hakkari kent merkezinde orta refüj çalışmalarımız da devam ediyor. Bu tür yol çalışmalarında bütün duyarlı vatandaşlarımızın beledimize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Şu ana kadar yardımcı olanlara da teşekkür ediyoruz" dedi. 
Biçer Mahallesi'ndeki toprak evinin yola için yıkılmasına izin veren Metin Kaçmaz da mahalle kurulduğu günden beri yol sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Kaçmaz, yolun medeniyet olduğunu, ulaşımın olmadığı bir yere de hiç bir hizmetin gitmeyeceğini belirtti. 

BD(FE/BT) (FOTOĞRAFLI)