YALOVA’da TEMA Vakfı Yalova Temsilciliği Ofisi, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca’nın katıldığı törenle açıldı. TEMA Gönüllüsü kadınlar ve çocuklar 'Toprak Dede' olarak adlandırılan Karaca’ya sevgi gösterisinde bulundu.
TEMA Vakfı Yalova Temsilciliği Ofisi, İstiklal Caddesi’nde düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Yalova Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, Yalova Belediye Başkanı Ak Parti'li Yakup Koçal, TEMA Vakfı Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, Yönetim Kurulu Üyesi Yeşne Karaca İren, Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan ile kurum müdürleri, gönüllüler ve çalışanlar katıldı.
Törende konuşan TEMA Vakfı Yalova İl Temsilcisi Faruk Tezcan, yeni ofisin Yalova'da yürüttükleri faaliyetlerin daha verimli hale getireceğini ve daha çok gönüllü katılımına fırsat sağlayacağını söyledi.
'TEMA BİR HALK HAREKETİDİR'
Törende konuşan TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, TEMA Vakfı’nın bir halk hareketi olduğunu ve halkla bütünleştikçe daha da güçlendiğini vurguladı.
Toplumsal barışın topraktan geldiğini belirten Karaca, "TEMA Vakfı, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya’da ilk kez verilen Yaşam İçin Toprak (Land for Life) ödülünü almıştır. Bu başarının altında 490 bine ulaşan her yaştan gönüllümüzün imzası var" diyerek herkesi TEMA gönüllüsü olmaya davet etti.
Yapılan konuşmaların ardından Hayrettin Karaca, TEMA’ya olan katkılarından dolayı Başkan Koçal’a teşekkür plaketi verdi. Bunun yanı sıra Tarımsal Araştırmaları Destekleme ve Geliştirme Vakfı Temsilcisi Hüseyin Çetin’e TEMA’ya destekte bulunan İpek Kâğıt Fabrikası Müdürü Erdem Ülkümen ve Yalova Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Tülin Kuleli’ye de plaket takdim edildi.
Açılış kurdelesi ise minik TEMA’larla birlikte kesildi. Açılışa katılan TEMA gönüllüsü kadınlar ve çocuklar Karaca ile hatıra fotoğrafı çektirme yarışına girdi. 

SG(FK/BT) (FOTOĞRAFLI)