DENİZLİ Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören Hasan Karaçoban’ın yazdığı 'Arbede' adlı şiir kitabından seçilen şiirler, şiir dinletisinde diğer hastalar için okundu.
Ruhsal bozukluğu bulunan hastaların güçlendirilmesi ve toplumla bütünleşmesi için çalışmaların yürütüldüğü Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde hastalara yönelik etkinlikler yapılıyor. Merkezde tedavi gören hastalardan emekli öğretmen Hasan Karaçoban’ın yazdığı şiirlerden oluşan bir şiir dinletisi sunuldu. Merkezin sorumlu doktoru Halil İbrahim Oğuzer, hastaların sosyalliklerinin ve farkındalığının arttırılması açısından etkinliklerin önemli olduğunu belirtti. Dr. Oğuzer, “Merkezimizde tedavi gören Hasan Karaçoban adlı hastamız, şimdiye kadar yazdığı şiirlerinden oluşan 'Arbede' adlı bir şiir kitabı çıkardı. Biz de kendisine bu konuda yardımcı olmaya çalıştık. Bu vesileyle bugün, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastalarla buranın personelinin şiirlerinden oluşan bir şiir dinletisini size sunmayı uygun gördük. Şiir dinletimizde Jülide Dündar, Hasan Karaçoban, Hemşire Cennet Zor, Güvenlik Personeli Taner Eroğlu ve ben sizlere seçtiğimiz şiirleri seslendiriyoruz” dedi.
Etkinlikte konuk olarak bulunan neyzen Tevfik Yumsak da ney ile okunan şiirlere eşlik etti. Etkinlikte, seslendirilen şiirler nedeniyle zaman zaman duygusal anlar da yaşandı.