Özkan ARSLAN/İSTANBUL,() İSTANBUL Valiliği ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği tarafından organize edilen Nevruz Bayramı, Topkapı’da İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Türk Cumhuriyetlerinden temsilcilerinin katılımıyla kutlandı.

Vali Mutlu, Nevruz mesajında, “Türk dünyasıyla birlikte Ortadoğu coğrafyası, Kafkaslar, Balkanlar, çok geniş bir coğrafyada bugün Nevruz kutlanıyor. Bugün, bütün bu geniş coğrafyada herkes barış, güzellikler, bereket, mutluluk, huzur için dua ediyor” dedi.
İstanbul Topkapı Kültür ve Şehir Parkı’nda düzenlenen etkinliklere  Vali Hüseyin Avni Mutlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgili, başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere Türk Cumhuriyetlerinden konsolosluk temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Vali Mutlu bir süre kucağına aldığı bir bebeği sevdi.

Protokol konuşmalarıyla başlayan kutlamalar, farklı ülkelerin halk oyunları gösterileriyle devam etti. Kazak sanatçılar, ‘dombıra’yı çaldı. Halk oyunları gösterilerinin ardından Vali Mutlu ve beraberindekiler demir dövdü. Daha sonra yumurta tokuşturan Vali Mutlu, geleneksel Nevruz ateşinden atladı. Renkli görüntülere sahne olan kutlamalar pilav ve ayran ikramının ardından sona erdi.
VALİ MUTLU’DAN NEVRUZ MESAJI

Vali Mutlu kutlamaların ardından Nevruz Bayrımı nedeniyle verdiği mesajda şunları söyledi:

“Bugün baharın çok özel bir günü, baharın başlangıcı ve dünya Nevruzla birlikte yeni bir güne doğuyor. Türk dünyasıyla birlikte Ortadoğu coğrafyası, Kafkaslar, Balkanlar, çok geniş bir coğrafyada bugün Nevruz kutlanıyor. Gönüller farklı bir neşeyle buluşuyor. Bugün, bütün bu geniş coğrafyada herkes barış, güzellikler, bereket, mutluluk, huzur için dua ediyor. Nevruzda aslında zaten budur, barıştır, kırgınlıkların ortadan kaldırılmasıdır, kucaklaşmadır, bayramdır. Nevruz aynı zamanda berekettir, bol ürünler almak üzere yaradan dua etmektir. Bereketli bir yıl için herkesin dua ettiği gündür. Nevruz herkesin sevincini paylaştığı bir gün olması nedeniyle çok güzel bir vesileyle hem Anadolu'da, kendi coğrafyamızda hem de dünyanın her yerinde coşkuyla kutlanan nevruzu yürekten kutluyorum. Bu güzel bahar ve çiçek şehri İstanbul’umuzda bu bayramı hep birlikte dualarımızı bu törene katılanlarla birlikte hem ülkemizden hem de Türk dünyasından katılımlarla birlikte fevkalade coşkulu bir şekilde kutladık” dedi.
Mutlu, daha sonra basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ÖA  (MK) (FOTOĞRAF)