YALOVA'da bulunan Topçular- Eskihisar Feribot İskelesi'nde bayram tatili dönüşü nedeniyle yer yer yoğunluklar yaşanıyor. İDO yetkilileri, bugüne kadar Yalova'daki Topçular İskelesi'nden Eskihisar İskelesi'ne 50 bin aracın geçiş yaptığını açıkladı. Yetkililer, bu sayının pazar akşamına kadar 70 bine çıkmasının beklendiğini belirtti.
Kurban Bayramı'nın hafta sonu ile birlikte 9 güne çıkmasını fırsat bilen İstanbulluların geriye dönüş yolculuğu devam ediyor. Yaşanan yoğunluk nedeniyle tedbir alan İDO, Topçular-Eskihisar Feribot Hattı'ndaki 13 olan feribot sayısını 17'ye çıkardı.
İDO yetkilileri, Topçular-Eskihisar Feribot İskeleleri arasında saat 01.00 ile gündüz 13.00 saatleri arasında arabalı vapurların yaptıkları 150 sefer ile 6 bin aracı taşıdıklarını açıkladı.
Yetkililer, bu zamana kadar Topçular'dan Eskihisar'a 50 bin araç taşındığını, bu sayının pazar akşamına kadar 70 bine ulaşmasını beklediklerini söyledi.
İDO, Topçular'dan Eskihisar'a otomobiller için 55 lira, kamyonlardan 110 lira, arazi taşıtı ve ciplerden 65 lira, otobüslerden 125 lira, midibüs ve kamyonetlerden 80 lira, TIR'lardan ise 180 lira ücret alıyor.