Özkan ARSLAN-Ezgi ÇAPA-Yaşar KAÇMAZ / İSTANBUL, () İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Kadir Topbaş, Sültüce'deki AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasında gece yarısı seçim konuşması yaptı. Salona eşi Özleyiş Topbaş ve oğlu Ömer Topbaş ile birlikte gelen Topbaş, "Bir demokrasi yarışını daha geride bıraktık. Kazanan Türkiye, kazanan demokrasi, kazanan İstanbul olduö şeklinde konuştu. İstanbul'da 3.kez belediye başkalığı koltuğuna oturacağını hatırlatan Topbaş, “Bu sonuç şahsıma yeni bir sorumluluk yükledi. Böyle bir onuru yaşarken hizmetlerimizin ardı arkası kesilmeden sürdüreceğiz" dedi.

"BİR YARIŞTI KAZANAN İSTANBUL OLDU"



Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü:



"Sandığın verdiği bir mesaj herkesin anlayacağı dilden ortaya çıktı. Milletimiz kendi iradesine ipotek konulmasına müsaade etmedi. Millete güvendik ve önlerine çıktık. Bir yarıştı ve kazanan İstanbul oldu. Bu süreç içerisinde maksadını aşan söylemler varsa bir takım olumsuzluklar varsa geride bırakmasını bilirsek beraberce bir aile, millet olarak nasıl ki Çanakkale'de omuz omuza destanlar yazdıysak yerel yönetimlerle de Türkiye'yi geleceğe taşıyabiliriz"

"BÜYÜK BİR DERS VERDİLER"



Herkesi sükunete davet eden Topbaş, "Zafer milletimizindir. Hizmet kalitemize destek verdiler ve devamlılığımızı istediler. Manipülasyon yapma adına başlatılan tüm çabaların nasıl bozulduğunu görecekler. Neler yaptıysak fayda vermedi, bu millet ezber bozdu diyecekler, kendilerine gelecekler. Bu sonuçlar itibariyle diğer siyasi partiler de kendilerine çeki düzen verecekler. Büyük bir ders verdiler. Umarım ki bütün siyasi partiler bir ders çıkartır" diye konuştu.

 

FOTOĞRAFLI

(GK)