Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, ()  İstanbul Büyükşehir Başkanı Kadir Topbaş Şile’ye yapılan yatırım ve hizmetlerin temel atma ve toplu açılış törenine katıldı. Şile Belediye Meydanı’nda gerçekleşen törende Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu ile AK Parti İstanbul Milletvekili Bilal Macit de katıldı.
İSTANBUL PAKİSTAN’A MODEL OLDU
Törende konuşan Kadir Topbaş, “Yerel yönetimlerde elimize su dökecek yok” diyerek İstanbul’un Pakistan’a model olduğunu, Pencap eyalatine çöp toplama ve metrobüs konularında danışmanlık yaptıklarını belirtti.
OTOBAN ÜZERİNE OTOBÜS TERMİNALİ
Şile’nin otoban üzerinde olduğunu ve yapılan 3. Köprünün de yakından geçeceğini hatırlatan Topbaş, otobandan Ağva’ya 20 dakikada, havalimanına 2 saatte gidilebileceğini söyleyerek, ilçeye otoban üzerinde modern bir otobüs terminali yapacaklarını da ifade etti.
SOKAK HAYVANLARI İÇİN HAYVAN BARINAĞI
Şile, Sarıyer, Beykoz ve Çatalca’da çok sayıda sokak hayvanı olduğunu hatırlatan Topbaş, “Sarıyer’de 700 bin metrekarelik bir alanda 20 bin hayvanlık bir barınak yaptık. Şu anda bitmek üzere. Pendik’te de 600 bin metrekarelik bir alanda 15 bin hayvanlık bir barınak daha yapacağız. Bu hayvanların doğal ortamlarında yaşamlarını sağlayacak tesisler oluşturuyoruz” dedi.
ESKİ YAPILARA PROJE DESTEĞİ
İstanbul’un birçok köyünde eski yapılar olduğunu ve buraların tescilli yapılar olması nedeniyle çivi çakmanın yasak olduğunu hatırlatan Topbaş, eski yapılara İBB olarak 10 ile 20 bin lira değerinde proje desteği verileceğini fade etti.
KÖY ÜRÜNLERİ İSTANBULULARLA BULUŞACAK
Köy ürünlerinin desteklenmesi konusunda çalışma yürüttüklerini vurgulayan Topbaş, köy ürünleri satış merkezleri projesini başlatacaklarını söyledi. Topbaş, “Köylerde üretilen ürünler İstanbullularla buluşacak” dedi. Topbaş’a Şile’nin yerel ürünlerinin bulunduğu hediyeler taktim edildi. Kendisine sunulan paketi cebinden çıkardığı çakı ile açan Topbaş, Şile’nin merkezindeki bir tarihi değirmeni de İBB olarak aslına uygun şekilde inşa edileceğini söyledi. Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Taş fırın yaparak doğal un, ekmek üretelim. İstanbullu akın akın gelsin, süt, yumurta, peynir, yoğurt gibi doğal ürünlerle kahvaltı yapsın ve alışveriş yapsınlar. Şile’de böyle güzel bir hizmet alanı oluşturalım istiyoruz” dedi.
Topbaş, Şile programının ardından Ağva’ya sürpriz bir ziyaret gerçekleştiren Topbaş, Ağva seçim koordinasyon merkezinde kısa bir konuşma yaptı. Topbaş konuşmanın ardından Ağva’dan ayrıldı.

EC(FOTOĞRAF)