İZMİR’de şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan’ı arayarak 'Geçmiş olsun' dileğinde bulundu. meydana gelen selin bir afet olduğunu, her türlü yardıma hazır olduklarını belirten Topbaş’a Aydoğan teşekkür etti.
İzmir’de denizin yükselmesi ve derelerin taşması sonucu afete dönüşen şiddetli yağışın yaşandığı pazartesi gününün akşamı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İzmir’in aday olduğu EXPO 2020 oylaması için Fransa’da bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na vekalet eden Sırrı Aydoğan’ı telefonla aradı. Aydoğan, Topbaş’ın telefonla kendisini aradığını belirterek şöyle dedi:
"Sayın Topbaş, geçmiş olsun dileklerini iletti. Meydana gelen olayın afet olduğunu, araç ve alet ne ihtiyaç varsa göndermeye, her türlü desteğe hazır olduklarını söyledi. Ben de kendisine teşekkür ettim. İhtiyaç olursa rahatlıkla kendisini arayacağımı söyledim. Topbaş’ın araması çok güzel bir dayanışma örneği. Vatandaşın mağduriyetinin siyaset konusu olmaması açısından da önemli bir örnek."
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, daha önce İstanbul’da meydana gelen sel baskınlarının ardından Topbaş’ı arayıp, aynı dileklerde bulunmuştu.
GÖKÇEK'İN 'BALIKADAM' TWİTİ TARTIŞMA YARATMIŞTI
İzmir’de dün su baskını sıkıntıları yaşanırkan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise twitter’da "Yağmur başka afet başka, CHP’lilere ders olsun. Şimdi size balıkadam gönderelim mi diye sorarlarsa kızmak yok"  ve benzeri paylaşımları tartışma konusu olmuştu. 
UB(İÖ/COŞ)