Sinan BİLGİLİ / İstanbul, () İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultangazi'de Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi'nin açılışında konuştu. Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan merkezin açılışında konuşan Topbaş, "İstikrarı bozmak isteyenler, çeşitli manipülasyonlarla iktidarı alaşağı ederek Türkiye'yi yine kaosa sürüklemek isteyenler var. Bu bakımdan halk olarak bize büyük görev düşmekte. 77 milyon büyük bir aileyiz. Çanakkale'de destanlar yazdık, kol kola omuz omuza olduğumuzda. Büyük millet olmanın sorumluluğunu da taşıyoruz ecdattan gelen" dedi.

HAYVANAT BAHÇESİNE ŞARTLI ONAY
Sultangazi Belediyesi'nin hayvanat bahçesi talebi olduğunu dile getiren Topbaş, çalışmaların sürdüğünü, ancak bir şartı olduğunu ifade etti. Topbaş, hayvanat bahçesinde insanların kafeste olmasını, hayvanların ise serbestçe dolaşmasını şart koştu. Topbaş, şöyle devam etti:
"Bizim planlarımızda olan, ama istimlaktan dolayı sıkıntılı bulduğumuz hayvanat bahçesi talebi var. Buraya hayvanat bahçesi lazım diyorlar. Daha önce proje ihalesini yaptık, devam edemedik. Yalnız, bir hayvansever olarak, doğa sever olarak bir şartım var. Diyorum; bir hayvanat bahçesi yaparsam, insanlar kafeste, hayvanlar serbest olacak. Hayvanları hapsederek kafes arkasında izlemek yok, diyorum. İnsanlar kafes içinde gezecek, hayvanlar serbest olsun. Doğru ortam yapabilirsek diyorum, çünkü gerçekten hayat zincirleri olan bizim, doğanın bize bahşettiği, Allah'ın yarattığı bu mahlukatın her biri bizim hayatımız için gerekçe... Biz onları kapatıp zulüm ederek, o hayvanın yaşadığı ıstırabı bilemeyiz. Onları görmek istiyorsak, insanları muhafaza altına alalım, onları serbest bırakalım diyorum. Yoksa, yok diyorum. Öteki türlü, hayvanlara eziyetten başka bir şey olmaz. Gönlüm razı olmuyor açıkçası. İnşallah bu projeyi, bir çalışmayı yapacağız. Araziyi gözden geçireceğiz. Hangi tür olur, ona bakacağız. Hayvanlar serbest olacak, başka türlü beni ikna edemezler. Onların her biri canlı hayat, ama dilleri yok, ıstırapları söyleyemiyorlar."
Topbaş, konuşmasının ardından kendisini dinlemeye gelenlere seçim otobüsü üzerinden karanfiller attı. 26 bin 766 metrekarelik alan üzerinde yaptırılan kültür merkezinde, 698 kişilik 5 sinema salonu, 673 kişilik oditoryum, 170 kişilik çok amaçlı salon, 2 halkoyunu salonu, kütüphane, 7 atölye, sergi salonu, buz pateni pisti ve otopark bulunuyor.
(BB) (FOTOĞRAFLI)