Ezgi ÇAPA-İdris TİFTİKÇİ/İSTANBUL, () ESENYURT'ta Roman Kültür Evi açılışına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Roman vatandaşların ricasını kırmadı, sahnede çiftetelli oynadı. Topbaş, toplu taşıma araçlarını 65 yaş üzerindeki vatandaşların yeniden ücretsiz olarak kullanabileceklerini, uygulamanın da bugünden itibaren başladığını söyledi.

30 Mart yerel secim çalışmalarına Esenyurt'ta devam eden İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Roman Kültürevini hizmete açtı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı  ile başlayan tören Roman ezgileri ve danslarıyla son buldu. Seçim çalışmaları nedeniyle Esenyurt ilçesine gelen İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Romanların ricalarını kırmadı, sahnede vatandaşlarla çiftetelli oynadı. Romanların yoğun ilgi gösterdiği törende Esenyurt Belediye Başkanı ve AK Parti adayi Necmi Kadıoglu'nun yanı sıra AK Parti milletvekilleri Tülay Kaynarca, Feyzullah Kıyıklık, Ahmet Dağtekin de katıldı.

İNSAN HER ŞEYİ AFFEDER, ADAM YERİNE KONMAMAYI AFFETMEZ
Törende konuşan Topbaş, Kasımpaşa'da büyüdüğünü, Hacıhüsrev'de uçurtma uçurttuğunu anlatarak "İnsan herşeyi affeder, adam yerine konmamayı affetmez. Yıllarca başta Romanlar olmak üzere mileti, toplumu, halkı adam yerine koymayanları gördük iktidarlarda. Roman arkadaşlarım oldu. Küçücük şeyden mutlu olurlar. Bugüne kadar kimse dikkate almadı" dedi.

Topbaş, 15 Mart'ta Sinan Erdem Spor Salonu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla bir şölen düzenleneceğini duyurdu. Romanlara istihdam sağlamak üzere hassas davrandıklarını ifade eden Topbaş, "Buradaki insanlarımıza iş konusunda da hassasiyetler yapacağız. Bu insanlar çok çalışkan. Evleri atölyeye çevirelim. Evlerde hanım kardeşlerim üretim yapsınlar" dedi.

65 YAŞ ÜSTÜNE MÜJDE
Toplu taşıma araçlarını 65 yaş üzerindeki vatandaşların ücretsiz kullanmaları uygulamasının yeniden başlayacağı müjdesini veren Topbaş, "Bugün buradan başlatıyoruz. Nüfus kağıdını gösteren, kartı olmasa bile bu vasıtalara bedava binecek. İstanbul'da yaşayan 700 bin civarında 65 yaş üstü insan var. Otobüse, metroya, toplu taşımaya binerken, nüfus kağıdını çıkartıp gösterecek, ücretsiz binecek. Şu andan itibaren başlatıyoruz" diye konuştu.

TOPBAŞ'TAN ÇİFTELLİ
Konuşmasının ardından Roman Dernekleri Federasyonu Baskanı Adnan Demiröz Topbaş'a plaket takdim etti. Topbaş'ın Roman Kültürevi'nin  açılış kurdelesini kesmesinin ardından alanda Roman ezgileri yukseldi. Roman şarkıcı Kobra Murat'ın övgüleriyle  karsılaşan Topbaş, Kobra Murat'ın çiftetelli isteğini kırmadı ve bir süre oynadı.

 EÇ (MK) (FOTOĞRAF)