İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki olan KİPTAŞ'ın yeni konut projesi olan "Bahçeşehir Vaditepe"nin tanıtım toplantısı bugün KİPTAŞ'ın Zeytinburnu'ndaki Genel Müdürlük binasında yapıldı. Tanıtım toplantısına İBB Başkanı Kadir Topbaş da katıldı. Topbaş belediye olarak barınma alanında da öncü olmak için projeler yaptıklarını söyleyerek, bu projelerde ticari geler kazanmayı amaçlamadıklarını söyledi. 9,5 yıl içerisinde toplam 60 Milyar TL yatırım yaptıklarını bunun büyük bir kısmını ulaşım projelerine harcadıklarını belirten Topbaş, bu yıl ki yatırım bütçesinin 8,5 Milyar lira olduğunu söyledi.
PROJEYE MÜDAHALE ETTİM
Vaditepe projesinin içeriğine zaman zaman müdahale ettiğini açıklayan Kadir Topbaş, "Yüksek yapılar içerisinde duvar etkisi yapacak bloklanma yerine, topografyaya uygun bir yapılanmanın doğru olduğunu hep söyledim. Burada bunu göreceksiniz. Tepelerde yüksek binalar var. Vadiye inince ona uygun binalar var" diye konuştu.
YÜKSEK KAT ELEŞTİRİSİNE CEVAP
Projedeki yüksek katlı binaları eleştiren ve bu konuda bir mimar olarak ne düşündüğünü soran bir vatandaşa cevap veren Topbaş, "Yüksek binalar kent eski yerleşim alanını etkileyen alanlarda olmaması lazım. Burası kentin oldukça dışında, yeni yerleşim ve gelişim alanı. İstanbul'un toplam arazisinde konut alanı yüzde 54'de. Biz kalkıp geri kalan alanlara giremeyiz" dedi.
ZENGİNLE FAKİRİ BİR ARAYA GETİRME
İnşaat projelerinde zengin ve alt gelirlileri bir araya getirmeyi de hedeflediklerini söyleyen Topbaş buna örnek olarak İngiltere'yi gösterdi. Kadir Topbaş, "İngiltere dar gelirli çocuklarıyla zengin çocukların bir arada okuması hedefleniyor. Ötekileşme değil, beraber olma, büyük bir aile duygusu ancak yaşam alanlarında birlikte olmakla olur, projelerde bunu gözetiyoruz" dedi.
1 MİLYON TL'YE DAİRE
Bahçeşehir'de inşasına başlanacak 4 bin konutluk Vaditepe Bahçeşehir projesinde çeşitli metrekarelerde konutlar yer alacak. En büyük konutların fiyatı 1 milyon lirayı bulurken en ucuz daire fiyatı da 250 bin TL olarak açıklandı.