Ezgi ÇAPA/İSTANBUL, () İSTANBUL  Büyükşehir Belediye (İBB)  Başkanı Kadir Topbaş, Sultanbeyli Gölet çevre düzenlemesi, su oyunları gösteri merkezi, spor ve sosyal tesislerin açılış törenine katıldı.

Gölet alanında toplanan coşkulu kalabalığa seslenen Topbaş, Sultanbeyli’ye 2019 yılında metro geleceği vaadinde bulunarak "Sultanbeyli metrosunu, açık konuşayım, 2019 sonrasında alacaktık ama başkan geldi bastırdı. ‘Senin dönemin bitmeden buraya metro gelsin’ dedi. Madenler mevkiinden Çekmeköy, Sancaktepe, Sultanbeyli ve Sabiha Gökçen'e giden hatla özellikle Madenler ve Samandıra'dan merkeze gelecek metroyu 2019'a yetiştireceğiz inşallah. Sultanbeylili kardeşlerim buraya geldiğinizde, 'burada bir metro olur' diye düşünür müydünüz? Buradan bindiğiniz zaman Taksim'e, Atatürk Havaalanı'na, Kartal'a hatta Marmaray'la Ankara'ya, yurt dışına” diye konuştu.

VATANDAŞLAR GÖLETE ÜCRETSİZ SEFERLERLE TAŞINACAK
Kurdele kesimi sırasında Sultanbeyli Göleti’ne ücretsiz ring seferleri düzenleneceğini müjdeleyen Topbaş, “Bugün 200 bin metrekareyi kapsayan bir gölet projesi olarak önümüze konan projeyi hayata geçirdik. Buraya 31 trilyon yatırım yaptık. Güzelliği yansıtsın, diye yetişkin ağaçlar diktik. Daha yapacak çok işimiz var” dedi.

‘BİZ NE YAPTIK, HİÇ PARA ETMEDİ’ DİYECEKLER
Kendisini dinleyen vatandaşlara 30 Mart’a kadar diğer ilçe ve illerde yaşayan tanıdık ve akrabalarını aramaları önerisinde bulunan Topbaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“ 'Gün bu gündür’ diyerek bu seçimin farklı bir şekilde sonuçlanması için, birilerinin kendilerini gözden geçirmesine fırsat verecek şekilde, yaptıkları hataları görerek ‘ya biz ne yaptık, ne kadar manipülasyon yaptık, neler söyledik ama para etmedi’ dedirtmek sizin elinizde. Ondan sonra hizaya gelir, kendilerine çeki düzen verir, milletin değerleriyle örtüşecek, milletin gönlünde yer tutacak yeni bir siyaset olgusu oluşturmaya çalışırlar. Yani yeni teknoloji tabiriyle kendilerine format atarlar. Kendilerini hizaya çekerler. Millet olarak bunu siz yaparsanız. Sizin vereceğiniz oy, herkesi tekrar bir düşünceye sevk edecek, yaptıkları yanına kar kalmış olmayacak. ‘Biz ne yaptık, hiç para etmedi’ diyecekler.”

ENGELLİ VATANDAŞA YARDIM

Konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesen Topbaş, Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mevlüt Bulut’a kendisini sahne önünden izleyen engelli bir vatandaşa yardımcı olması talimatında bulundu. Sultanbeyli’nde oturan Mehruze Keleş 29 yaşındaki engelli kızı Pınar’ın,  evin çatısına çıkıp hava alabilmesi için yardım talebinde bulundu.  Topbaş da Mevlüt Bulut'tan, bu isteğin yerine getirilebilmesi için asansör sistemine benzer bir çalışma yapılmasını istedi.

EÇ (MK) (FOTOĞRAF)