İSTANBUL, () İSTANBUL  Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Adayı Kadir Topbaş, Büyükçekmece’nin Tepecik Mahallesi’nde düzenlenen mitingde vatandaşlarla buluştu. İstanbul Milletvekili Mehmet Muş ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Celal Babayiğit’in de yer aldığı mitingde konuşan Başkan Kadir Topbaş, “İstanbul’u geliştirmek için hizmetkar olan bir yönetim anlayışı ortaya koyduk. Tepecik’in su problemini biz çözdük. Doğalgazı biz getirdik. Şimdi Bakırköy’den Büyükçekmece’ye kadar metro getiriyoruz” diye konuştu.
“Evinizde temiz suyunuz akıyorsa, doğalgazınız yanıyorsa, Marmaray’ı kullanıyorsanız, o biziz. Proje biziz… Biz bize yetki verdiğiniz için İstanbul’un ve dünyanın her yanında varız” diyen Kadir Topbaş, şöyle konuştu;
“Büyükçekmece’de taş üstünde taş koyanlardan Allah razı olsun. Ama ‘biz daha iyisini yapıyoruz’ diyorum. Dersini iyi çalışan bir öğrenci gibiyim. İstanbul’un her mahallesinin sorunlarını biliyorum. Bir teknik adam olarak çözüm yollarını da biliyorum. Bu kapsamda Büyükçekmece’ye yönelik de onlarca projemiz var. Büyükçekmece’nin yarını bugünden daha iyi olsun istiyorsanız Celal Babayiğit kardeşimle bizi elele tutuşturun.”
HAVZALARIN İMAR SORUNU

Tepecik’in imar sorununu çözeceklerini müjdeleyen Başkan Kadir Topbaş, havzaların imar sorununu çözecek yeni bir ustalık eseri proje daha açıkladı. Hükümet’in kendilerinin talebiyle su havzalarındaki atıksuların kolektörlerle toplanması ve kirliliğin önüne geçilmesine yönelik yeni bir kanun çalışmasını bitirmek üzere olduğunu aktaran Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü;
“Biz İBB olarak zaten İstanbul’un her noktasına ileri biyolojik arıtma götürüyoruz. Bakın Selimpaşa’ya da ileri biyolojik arıtma tesisi yapıyoruz. Bu tesisi açtığımızda bütün atıksular dev kolektörlerle toplanarak buraya götürülerek arıtılacak. Havzaya yönelik atıksu problemi kalmadığı için de buradaki inşaat yapımında bir problem kalmayacak. İmar artışı da olacak. Mahalle ve köylerin atıksularını alıp havza dışına çıkartırsanız imar sorununu da çözersiniz. Bu, bütün Türkiye’deki su havzaları etkileyecek, sorunları çözecek bir proje.
OY PUSULASINA DİKKAT

Sandık görevlilerinden ve vatandaşlardan sandığa sahip çıkmalarını da isteyen Başkan Topbaş, oy pusulasının hiçbir yerinde ve zarfın içinde işaret olmamasına özen göstermelerini, aksi halde oyun geçersiz sayılacağını kaydetti. Topbaş, “Bu seçim çok önemli, hassasiyet ister. Aman seçime hile karışmasın, milli irade yansısın. Biz ona razıyız. Çünkü evelallah halkımıza güveniyoruz” dedi.

(FOTOĞRAF)