Ezgi ÇAPA- Ünsal ÇAKIN/İSTANBUL, () İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Kadir Topbaş, Büyükçekmece Ekinoba Mahallesi'nde vatandaşlara seslendi.

Topbaş, Kırım ve Ukrayna’da yaşanan gelişmelere dikkat çekerek “21’inci yüzyılda olmamıza rağmen, halen dünyada bazı entrikalar kol geziyor. Bu bakıma 76 milyon büyük bir aile olarak, farklıların zenginliği olarak geleceğe birlikte yürümek zorundayız. Birilerinin farklı oyunlarına gelmeyeceğiz" dedi. Topbaş, “Demokratik bir yarış içerisindeyiz. Arzu ettiğimiz İstanbul’da seviyeli bir mücadelenin geçmesidir" diye konuştu.

Trafiğe kapatılan Hürriyet Caddesi'nde AK Parti Büyükçekmece adayı Celal Babayiğit ve AK Parti İstanbul milletvekili Mehmet Muş’la birlikte halka seslenen Topbaş, daha sonra seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı.

İSTANBUL’DA SEVİYELİ BİR MÜCADELE ARZU EDİYORUZ
Yerel seçimlerde siyasi partiler arasındaki yarışın seviyeli geçmesi temennisinde bulunan Topbaş, “Demokratik bir yarış içerisindeyiz. Arzu ettiğimiz İstanbul’da seviyeli bir mücadelenin geçmesidir. Medeni ölçülerde seviyeli bir yarış olmasıdır” diye konuştu.

BÜTÜN ÜLKELER ÜZERİNDE BAZI MANİPÜLASYONLAR VAR
Ukrayna ve Kırım’da yaşanan gelişmelere dikkat çeken Topbaş şöyle konuştu: “Yakın coğrafyamızda neler oluyor? İşte Ukrayna, işte Kırım. Bütün ülkeler üzerinde bazı manipülasyonlar var. 21’inci yüzyılda olmamıza rağmen, halen dünyada bazı entrikalar kol geziyor. Bu bakıma 76 milyon büyük bir aile olarak, farklıların zenginliği olarak geleceğe birlikte yürümek zorundayız. Birilerinin farklı oyunlarına gelmeyeceğiz.”

RAHAT MI BIRAKIYORLAR?
İstanbul’u metro ağları ile ördüklerini ifade eden Topbaş, “Yakın gelecekte bizden otobüs istemeyeceksiniz, ‘zaten metro var’ diyeceksiniz. Tarihi yarımada, arkeolojik alanlar, yürümenize mani olan yargı süreçleri, davalar… Rahat mı bırakıyorlar sizleri? Bundan sonra yolumuz açık” diye konuştu.

PERA GİBİ AKTİVİTE ALANLARI OLAN METRO GAR BİNASI YAPILACAK
Büyükçekmece’ye yapılması planlanan metro-gar istasyonundan bahseden Topbaş, projenin animasyonlarının yakın zamanda basın ile paylaşılacağını ifade etti. Beylikdüzü’ne gidecek metronun Büyükçekmece merkezine kadar getirileceğini belirten Topbaş, “Türkiye’de ilk defa metro gar istasyonu olacak. İçinde sinemalarıyla, Pera gibi aktivite alanlarıyla metro istasyonu görevi yapan bir binayı Büyükçekmece merkezine koyacağız” dedi.
Konuşmasının ardından seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara karanfil atan Topbaş, daha sonra Ekinoba seçim irtibat bürosunun açılışını yaptı. Seçim bürosunda çay içen Topbaş, kendisine ulaşan bazı vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra alandan ayrıldı.

EÇ (MK) (FOTOĞRAF)