Ezgi ÇAPA-Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL, () İSTANBUL  Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Kadir Topbaş, Beyoğlu Piripaşa Mahallesi'nde kendisini bekleyen kalabalığa, meydana bakan bir evin balkonundan seslendi. Topbaş, "'Genel seçime ikaz yapalım' diyerek kafa karıştırıyorlar " dedi.

Arabacılar Meydanı'nda kurulan platform yerine halka meydana bakan bir evin balkonundan konuşan Kadir Topbaş'a, Beyoğlu Belediye Başkanı ve yeniden adayı Ahmet Misbah Demircan ile AK Parti İstanbul Milletvekili Sevim Savaşer de eşlik etti.

MANİPÜLASYONLARI SANDIKTA BOZACAKSINIZ
Topbaş, vatandaşlara sandığa gitmeleri yönünde telkinde bulunarak “Gelişmelerimizi engellemek adına birtakım manipülasyonlar devam ediyor. Bizim hizmetlerimizi durdurmak adına yapılan manipülasyonu bozacak vatandaş sizsiniz. Sandıkta bunu bozacaksınız" dedi.

GENEL SEÇİME İKAZ YAPALIM DİYEREK KAFA KARIŞTIRYORLAR
30 Mart'ın yerel seçim olduğunu hatırlatan Topbaş, “Bu bir yerel seçim. Ülkelerin istikrarı yerelden başlar. 'Genel seçime ikaz yapalım' diyerek kafa karıştırıyorlar. Neden? Yerelden gittiğiniz zaman, tamamen gidiyorsunuz. Hele ki İstanbul'da böyle bir hesap yapıyorlar. 'Ne fark eder, başkanlık değil mi, herkes başkanlık yapar' diyorlar. Yapsalardı çöp toplanırdı, çamur olmazdı. Biz daha iyisini yapıyoruz ki varız" şeklinde konuştu.

Vatandaşların diğer ilçelerde bulunan yakınlarını ve hemşehrilerini arayarak destek istemelerini rica eden Topbaş, “30 Mart gecesi sonuçları görünce diyecekler ki 'bu da para etmedi, bu da işe yaramadı. Bir yerde hata yapıyoruz' deyip belki kendilerini düzeltiler. Onlara iyilik yapmak için diyorum" ifadelerini kullandı.

BURAKCAN'IN MAHALLESİNDE, 'OCAKLARA ACI DÜŞMESİN'
Okmeydanı'nda çıkan olaylar sırasında hayatını kaybeden Burakcan Karamanoğlu'nun Fetihtepe Mahallesi'ne de yakın olan Topbaş'ın konuşması sırasında vatandaşlar, Burakcan'ın fotoğraflarının bulunduğu afişler taşıdı. Konuşması “Burakcan ölmedi kalbimizde yaşıyor" sloganları ile kesilen Topbaş “Geleceğimizi karartmak isteyenler bir yavrumuzu Burakcan'ı şehit ettiler. Ocaklara acı düşmesin" dedi.
Konuşmasının ardından Beyoğlu'nda yeniden aday olan Ahmet Misbah Demircan ile halkı selamlayan Topbaş, balkondan vatandaşlara karanfil attı.

EÇ (MK) (FOTOĞRAF)