İZMİT'te Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından dar gelirli aileler için yaptırılan Akpınar Konutları'nda doğalgaz bağlantılarının tamamlanması tepkilere neden oluyor. Bir an önce ısınma sorunlarının çözülmesini isteyen aileler, biraraya gelerek konut yönetimini protesto etti.
Kuruçeşme Semti'nde bulunan Akpınar TOKİ Konutları'ndaki 512 dairede doğalgaz kazanlarının devreye sokulmaması nedeniyle ısınma sorunu yaşıyor. İddiaya göre toplu konut yönetimi bir ay önce doğalgaz kazanının çalıştırılması için tüm konutlardan 545 TL toplamasına rağmen henüz ilerleme kaydedilmedi.
Havaların da iyice soğumasıyla evlerinde ısınamadıklarını belirten aileler bugün biraraya gelerek konut yönetimini protesto etti. Konut sakinlerinden Melek Sancaktutan, tüm sakinler adına yahptığı konuşmada şunları söyledi:
"Doğalgaz kazanı çalışmadığı için çocuklarımız hastalanmakta ve yaşlılarımız sorunlar yaşamaktadır. Konutlarımızla ilgili olarak yükümlülüklerimizi yerine getirmemize rağmen ısınma sorunumuzun devam ediyor olması kabul edilemez bir durumdur. Doğalgaz kazanının çalıştırılması için tüm konutlardan 545 TL para toplanmıştır. Konut sakinlerinden toplanan paraların nereye harcandığını öğrenmek istiyoruz. Bir an önce de ısınma sorunumuzun çözülmesini istiyoruz."
Topladıkları imzaları Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na göndereceklerini söyleyen Erkan Ayan, "Yetkililerin biran önce bu sıkıntımızı çözmelerini istiyoruz" dedi.