İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE'nin Yeşilyurt Mahallesi'nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nce (TOKİ) yapılan 180 dairelik konutlarda oturanlar 1 aydır elektrik bekliyor. TOKİ sakinleri, elektrik olmadığı için de suyun birinci katlardan üst katlara çıkmadığını belirterek, "Su mu taşıyalım, elektrik için kendimizi mi yakalım?" diye yetkililere seslendi.
TOKİ'nin dar gelirlim ailelere yaptırdığı konutlar tamamlandı ve hak sahipleri de 1 ay önce yeni evlerine taşındı. Su ve elektrik olmadan konutlara taşınan hak sahipleri, aradan geçen sürede elektrik ve su sorunu çözülmeyince 21'inci yüzyılda elektriksiz ve susuz kalmaya isyan ederken, TOKİ ve Toroslar Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi arasındaki anlaşmazlık nedeniyle mağdur olduklarını söylediler.
Ellerinde ışıldak ve mumlarla gecenin karanlığını aydınlatmaya çalışan TOKİ sakinleri 'Bağır bağır inlesin vali bizi dinlesin' sloganı attı. Seslerini duyurmaya çalışan TOKİ sakinlerinden 5 çocuk babası Sabit Bal, bir çocuğunun astım hastası olduğunu belirterek, "Çocuğum astım krizine girdiği zaman elektrik lazım oluyor makineye bağlanması için. İlaçlarını kullanması gerekiyor ama elektrik olmadığı için ilaçlarını kullanamıyor" dedi.
'İKİ TARAFTAN BİRİ YALAN SÖYLÜYOR'
Elektrik sorunu için muhatap bulamadıklarını dile getiren Muzaffer Balcı ise, belediyenin girişimleri sonucunda konutlara su verildiğini elektrik olmadığı için suyun sadece birinci katlarda olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Elektrik olmadığı için üst katlara su çıkmıyor. Elektrik sorunu için buradaki TOKİ yetkililerine başvurduğumuzda bize 'Biz elektrik kurumuna yazı gönderdik' diyorlar. Elektrik dağıtım şirketine gidip sorduğumuz da onlar da 'Bize yazı gelmedi' diyorlar. İki taraftan birisi yalan söylüyor" dedi.

FOTOĞRAFLI