Halife YALÇINKAYA/SİVAS, () - BAŞBAKANLIK Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Sivas'ta inşa ettiği konutlardan 2+1 daireler çekilen kurayla sahiplerini buldu. Toplamda 652 daire için yapılan başvuru sayısı 11 bin 369 olarak açıklandı.
TOKİ'nin Sivas'ta Kılavuz Mahallesi'nde inşa ettiği 652 konuttan oluşan dairelerin 2+1'lik kısımında bulunan 320 daire için 4 Eylül Spor Salonunda kura çekimi düzenlendi. Çekilişe AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanı Sami Aydın, TOKİ Daire Başkanı Ayhan Karaca ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. Çekilişe katılanlar kurayı büyük bir dikkatle takip ederken ev sahibi olanlar büyük mutluluk yaşadı. İlk etapta kura çekimi yapılan 2+1'lik 320 daire için toplam 5 bin 298 kişinin başvurduğu öğrenildi.
MUTLULUK YAŞADILAR
Çekiliş sonrası ev sahibi olma mutluluğu yaşayan işitme engelli Meryem Şimşek'in mutluluğu dikkat çekti. Daha önce de başvurduklarını ama kurada konut çıkmadığını belirten Şimşek'in annesi Alime Kılıçlı, "Kızım ve damadım sağır ve dilsiz. Daha önceleri de TOKİ'ye başvurduk ama çıkmadı. Bugün ise ev sahibi oldular. Çok mutlular. Allah herkesi ev sahibi yapsın" dedi. Çocuklarının eğitimi için geldikleri Sivas'ta konut başvurusu yapan ve kurada isimleri çıkan Mehmet-Meral Eken çifti, "Çocuklarımızın eğitimi için Sivas'a geldik. Kirada oturuyorduk. Belki çıkar diye başvurduk ve bugün ev sahibi olduk. Çok mutluyuz. Kira öder gibi ev sahibi olacağız. Bu mutluluk anlatılmaz yaşanır" diye konuştu.
3+1 daireler için de kura çekimi yapılarak hak sahipleri belirlenecek. 2+1 ve 3+1 yapılan toplam 652 daire için yapılan başvuru sayısı ise toplam 11 bin 369 kişi olarak açıklandı.

FOTOĞRAFLI