Fatih YILMAZ/TOKAT, () - TOKAT'ta Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Hakan Akkaya, okul müdürlerini belirlemek için yapılan puanlama sisteminde Eğitim Bir Sen üyelerinin kayrıldığını öne sürerek, aralarında İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı'nın da bulunduğu toplam 18 yönetici hakkında suç duyurusunda bulundu.
Tokat'ta okul yöneticiliğinde 4 yılını dolduranların değerlendirilmesinde 235 müdürden 145'i 75 puan barajını geçip rahat nefes alırken, 90'nı ise koltuğunu kaybetti. Puanlamada barajı geçen 145 okul müdüründen 14'ünün üye olduğu Türk Eğitim Sen üyesi bir grup, değerlendirmede Eğitim Bir Sen üyelerinin kayrıldığını öne sürerek tepki gösterdi. Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Hakan Akkaya'ya bugün de sendika üyeleri ile birlikte Tokat adliyesinde giderek, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı ile birlikte Turhal, Zile, Niksar ve Erbaa ilçe milli eğitim müdürleri ve değerlendirmede görev alan diğer 13 şube müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.
Adliye önünde basın açıklaması yapan Akkaya, sendikalarının genel merkezlerinin almış olduğu karar doğrultusunda eylemlerini sürdürdüklerini söyleyerek, şöyle konuştu: "Bugün 4 yılını dolduran okul müdürlerini değerlendiren 'tetikçi' şube müdürleri, il ve ilçe milli eğitim müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Umuyoruz ki adalet henüz sıfırlanmamıştır, hakkı yenenlerin hakkının arayabileceği yerler vardır. Çünkü bir haftalık şube müdürü 20-30 tane okul müdürünü değerlendirmiş. 2 aylık şube müdürü Tokat merkezde 50 civarında okul müdürünü değerlendirmiş. Hatta bazı okul müdürlerimiz değerlendirmeden sonra kendilerinin yanına gidip selam verip, 'Hocam beni tanıyor musun' dediğinde 'Hayır siz kimsiniz' diye cevap vermişler. O zaman siz nasıl değerlendirdiniz? Demek ki onlar değerlendirmedi. Onlara birileri tetikçilik yapmak için emir verdi. Onlar da görevlerini yaptılar. Koltuklarına sahip çıkmak için işin ehli olanlarını koltuklarından kaldırdılar. Onun için inanıyoruz ki adalet var."
Akkaya değerlendirmenin iptaline kadar kentte eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Ardından sendika üyeleri ile birlikte adliyeye girerek suç duyurusunda bulundu.

FOTOĞRAFLI