TOKAT'ta sivil toplum kuruluşlarından oluşan Milli İradeye Saygı Platformu, '17 Aralık' operasyonun ülke adına endişe verici boyutlara ulaştığını belirterek, "Türkiye'nin küresel baronların önünde diz çökmesine izin vermeyeceğiz" dedi.
Tokat'ta 68 sivil toplum kuruluşunun katılımıyla oluşturulan, Milli İradeye Saygı Platformu '17 Aralık' operasyonu ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı nikah salonunda yaklaşık 200 kişinin katıldığı toplantıda, 'Milli iradeye evet, her türlü vesayete hayır' yazılı pankart açıldı. Platform adına açıklamayı Tokat İmam Hatip Mezunları Derneği (İMDER) Başkanı Muzaffer Katar yaptı.
"HUKUKSAL SÜREÇ OLMADIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTIR"
17 Aralık 2013'te başlayan operasyon sürecinin ülkede endişe verici boyutlara ulaştığını söyleyen Katar, "Bir 'yolsuzluk operasyonu' başlığıyla ortaya çıkıp bir anda ülke gündeminin en önemli maddesi haline gelen operasyonların masum bir hukuksal süreç olmadığı ortaya çıkmıştır. Birbiriyle ilgilisi olmayan ayrı ayrı olaylar aynı anda gündeme getirilerek ülkenin seçilmiş meşru hükümetini sarsmayı ve yıkmayı amaçlayan bir küresel proje adım adım sahnelenmektedir'' dedi.
Son 11 yılda ciddi bir değişim yaşayan Türkiye'ye makas değiştirtmeyi amaçlayan iç ve dış odakların Danıştay saldırısıyla, 27 Nisan muhtırasıyla, gezi provokasyonuyla yakalayamadığı yıkım zeminini 17 Aralık operasyon süreciyle yakalamaya çalıştıklarına dikkat çeten Katar, ''Küresel güçlerin 'ezik ve zayıf Türkiye' projesine hizmet etmeyeceğiz. Bu küresel ihanet projesine taşeronluk yapan içimizdeki işbirlikçi yapıları da asla affetmeyeceğiz. Büyük ve yeni Türkiye'nin küresel baronları önünde diz çökmesine asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.