TOKAT'ta Saadet Partisi (SP) üyesi bir grup, yılbaşı kutlamalarını protesto ederek, halkı Mekke'nin fethi programına davet etti.
Yeraltı çarşısı üzerinde toplanan 50 kişilik grup, 'Hiç masum değil. Bir Hıristiyan adeti olan Noel, sizden bir şeyler götürmesin' pankartı açarak, 'Adam olsaydı kapıdan girerdi' dövizleri taşıdı. Grup adına açıklamayı SP İl Gençlik Kolları Başkanı Halil Taşova yaptı. Taşova, Hıristiyanlar tarafından kutlanılan Noel'in Türkiye de yılbaşı olarak kutlandığını söyleyerek, "Çocuklarımıza İslam şuuru yerine Noel şuuru aşılanıyor. Haftalar öncesinden çocuklara hazırlıklar yaptırılıyor. Noel şarkıları söyletiliyor, Noel Baba çizgi filmleri izletiliyor, hikayeleri okutuluyor. Çocukların medeti Allah'tan değil Noel Baba'dan ummaları sağlanıyor. İslami değerlerimizle uzaktan yakından alakası olmayan, ülkemizde ve Tokatımızda gerçekleştirilen, 31 Aralık gecesinde eğlence adı altında sergilenen, İslam'ın asla tasvip etmediği alkol tüketimine ve Milli Piyango gibi çirkinlikleri her türlü platformda eleştirmeyi bir görev olarak addediyoruz" dedi.
Taşova, parti olarak bu gece Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda Mekke'nin fethi programı düzenlediklerini belirterek, halkı bu programa katılmaya davet etti.