TOKAT'ta AK Parti ve Saadet Partisi Gençlik Kolları üyeleri, Bangladeş’te Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla'nın idam edilmesini protesto etti.
Tokat'ta cuma namazı sonrası Ali Paşa Camii'nde Bangladeş'te idam edilen Cemaat-i İslami liderlerinden Abdülkadir Molla için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan cenaze namazına AK Parti ve Saadet Partisi'nin gençlik kolları üyelerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı. Ardından her iki siyasi parti, ayrı ayrı basın açıklaması düzenledi. Cami avlusunda açıklamalarda bulunan AK Parti üniversite temsilcisi Mesut Aktürk, idam karanının uygulanmasına tepki gösterdi. 
"İNSANLIK SUÇU İŞLENMİŞTİR"
Yer altı çarşısı üzerinde, "Şehadetin makbul olsun ey aziz şehit" pankartı açan 30 kişilik Saadet Partisi üyeleri adına konuşan Gençlik Kolları Başkanı Halil Taşova ise, ''En başından beri temel insan hak ve hürriyetlerinin uzağında bir tutum izleyen Bangladeş hükümetinin güdümündeki yargının bu kararı apaçık bir zillettir, vahşettir. Bangladeş hükümeti, sömürünün ve emperyalizmin her türlüsüne karşı çıkan bir hareket olan Cemaat-i İslami’yi tasfiye etmek için açıkça insanlık suçu işlemiştir. Bu idamı ve Bangladeş hükümetini şiddetle protesto ediyoruz" dedi. Her iki grup açıklamanın ardından dağıldı.