TOKAT'ta velilere yönelik kitap okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe kucağında 4 aylık bebeği ile katılan 28 yaşındaki Kezben Mutlu Yıllı dikkat çekti.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk olarak geçen yıl başlatılan, 'Okullu okulsuz okuyoruz' kitap okuma projesi bu yıl Ali Osman Tepe Kardeşler İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Programa, Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, kent protokolü, öğrenciler ve veliler katıldı.  Okuldaki 1'inci sınıfta bir masa etrafında toplanan protokol üyeleri, öğrenci ve öğrenci velileri kitap okudu. Etkinliğe 3 çocuk annesi Kezban Mutlu Yıllı'nın 4 aylık bebeği Zehra ile katılması dikkat çekti. Anne Yıllı, küçük çocuğunu kucağına oturtturarak kitap okudu. Kezban Mutlu Yıllı aynı okulda 2 çocuğun eğitim gördüğünü anlatarak, "'Çocuklarımıza örnek olmaya çalışıyoruz. Bebeğimle buraya gelmek benim için hiç zor olmuyor" dedi.
Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, geçen yıl başlatılan ve bu yıl ilki düzenlenen proje ile birlikte akşam okullar kapandıktan sonra veliler ile okulda kitap okuduklarını anlatırken, ''Bu proje, öğrencilere kitap okuma sevgisini aşılama yolunda yapılan projelere ayrı boyut getiriyor. Veliler buraya çocukları ile gelince sosyal bir etkinlik ve kaynaşma da oluyor. O unuttuğumuz mahalle atmosferi burada yeniden oluşuyor" dedi. Kitap okuma etkinliği yaklaşık 1 saat sürdü.