Fatih YILMAZ/TOKAT, () - TOKAT’ta Emekli Astsubaylar Derneği Şubesi üyeleri çocukları ile birlikte eylem yaparak Ankara’da özlük haklarının verilmesi için ölüm orucuna başlayan emekli astsubay arkadaşlarına destek verdi.
Kent merkezinde Cumhuriyet Meydanı'nda eşleri ile birlikte toplanan Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği üyesi yaklaşık 40 kişi, ‘Savaşta değil sokakta ölüyoruz’ pankartı açtı. Çocukların da katıldığı eylem, saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra Dernek Başkanı Rafet Gürüf basın açıklamasını okudu. Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda ölüm orucunda bulunan meslektaşlarına destek vermek için yarın Ankara'ya gideceklerini söyleyen Gürüf, şöyle konuştu:
''Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Merkezi (TEMAD) 9 Mart 2014 tarihinde Ankara Abdi İpekçi Parkı'nda ölüm orucuna başlamıştır. Sonu ve sonucu ne olursa olsun eylemimiz ve kararlılığımız devam edecektir. Genel Merkezimizin almış olduğu bu kararı TEMAD Tokat İl Başkanlığı olarak destekliyor, kendilerinin yalnız olmadığını göstermek için Ankara’da olmak üzere yola çıkıyoruz. 2 bin 200 yıllık geçmişi olan dünyanın en eski köklü ordularından biri olan Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ve personelini bu duruma düşüren basiretsiz yönetimler tarihe, gelecek nesillere ve kamu vicdanına bunun hesabını veremeyeceklerdir. Kendi ordusunun mensuplarını savaş meydanlarında değil sokakta ölüme terk edenler bu sürecin müsebbibidir ve bu vebalin sorumlusu olacaklardır.''

FY(EA/CK) (FOTOĞRAFLI)