TOKAT'ta davul-zurna çalan sayısının azalması üzerine Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortak kurs açıldı. 
Tokat'ta yöresine ait müziklerde sıkça kullanılan davul ve zurnayı çalan kişilerin sayısının gün geçtikçe azalması üzerine kurs açıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şubesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan kurs, Halk Eğitim Merkezi'ndeki yoğunluk nedeni ile İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştiriliyor. Burada kursa başlayan kişilerin 200 saat asma davul, 172 saat zurna eğitimi alacağı bildirildi. İlk etapta kursa yaşları 10 ile 24 arasında değişen 51 kişinin kayıt yaptırdığı öğrenildi. Kursiyelere eğitim sonrası sertifika verileceği belirtildi.
"YETİŞMİŞ ELEMAN OLMADIĞINI GÖZLEMLEDİK"
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Ahmet Özdemir, il genelinde çok sayıda kurs açtıklarını ifade ederek, "Projeden amacımız, Tokatımıza ait halk oyunlarını canlandırmak, yeniden gündeme getirmek, belki unutulmaya yüz tutmuş bu oyunlarımızı gelecek nesillere sağlıklı şekilde aktarmayı hedefliyoruz. İlimizde yeterince davul zurna çalan yetişmiş elaman olmadığını gözlemledik, bu nedenme kursu açtık" dedi. Kursa katılan öğrenciler ise, davul ve zurnanın kendi kültürleri olduğunu söyleyerek katılmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.