Fatih YILMAZ/TOKAT, ()-TOKAT'ta 42 yaşındaki Ayşe Darende hayvan tasması ve yular üretimi yapıyor. Yurt içine satış yapan Darende'nin yaptığı ürünlerden Rusya'ya da gönderildi.
Tokat'ta oturan 2 çocuk annesi Ayşe Darende, 5 yıl önce evlendiği eşi Cemil Darende'nin mesleği urgancılığa heves sardı. Bir süre sonra evinde hayvanlarda kullanılan yular ile tasma yapmaya başlayan Darende, ardından eşi ile birlikte aynı dükkanda işe başladı. Eşinin yanında aktif çalışan Darende, görenlerin de dikkatini çekiyor. Kentte bu meslekle uğraşan tek kadın olan Darende, işyerinde at, eşek, inek yuları ile köpek tasması üretiyor. Ürettiği ürünleri ise eşi Cemil Darende sipariş üzerine satışını yapıyor. Darende'nin yaptığı ürenlerden sipariş üzerine 300 adet belden bağlamalı köpek tasması 10 gün önce Rusya'ya gönderildi. 
"HER İLDE MÜŞTERİM VAR"
İşinden memnun olduğunu söyleyen Ayşe Darende, şöyle dedi:
"Bu eşimin dedesinden kalma bir meslek. Ben evlendiğimde evde başladım. Eşimin elinde gördükçe, bu tür şeyleri de sevdiğim için yapmaya başladık. Bu işin daha verimli olacağını, bize daha fazla kar getireceğini düşündük. Ben burada üretim yapıyorum eşim satışıyla ilgileniyor. Türkiye genelinde satıyoruz. Her ilde bana ait bir müşteri vardır. Türkiye'nin her tarafına satış yapıyoruz. Ayrıca beraber çalıştığımız bir firma var. Onların aracılığıyla Rusya'ya 300 tane belden bağlamalı köpek tasması gönderdim. Beğenirler ise daha fazlasını göndereceğiz." 
Derende'nin ürettiği ürünlerin tanesi 20- 50 lira arasında değişen fiyatlardan satılıyor.

FOTOĞRAFLI