TOKAT Valisi Vali Mustafa Taşkesen, yetim çocuklara destek yemeğinde konuşma yaparken, "Söylenecek bir çok şey var. Ama bu konuda konuşamayacağımı fark ettim. Kusura bakmayın. Yetimlerimiz de üzülmesin. Peygamberimizde bir yetim idi" diyerek gözyaşlarını tutamayarak kürsüden indi.
Tokat Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından hazırlanan yetim çocuklara destek amacıyla hazırlanan 'Samimi-Yet' projesi kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü sosyal tesislerinde ailelerin ve yetim çocukların da bulunduğu bir tanışma yemeği düzenlendi. Yemeğe Vali Mustafa Taşkesen ve eşi Betül Taşkesen, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Cem Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı katıldı.
Etkinlikte konuşma yapan Vali Mustafa Taşkesen proje hakkında bilgi verdi. Vali Taşkesen, "Projenin adını özellikle koyduk. Onlarca isim altında, bu iş her ne kadar devlet memurlarıyla götürmek durumunda olsak da, samimi arkadaşlarımızın gönüllerini koyarak anca yapabilecekleri bir iş olduğu için adını samimiyet koyduk. Biz bu kervanı yola çıkardık. Biz olsak da olmasak da, bizden sonra gelen meslektaşlarımızın sonlandıramayacağı bir projedir. Biz milletimizin bu duyarlılığa sahip olduğunu biliyoruz. Ama Tokat'ta bunu yapmak bize nasip oldu. Birçok vilayette var. Söylenecek bir çok şey olduğunu söyleyerek. Ama bu konuda konuşamayacağımı fark ettim. Kusura bakmayın. Yetimlerimiz de üzülmesin. Peygamberimizde bir yetim idi"  dedikten sonra gözyaşlarına hakim olamayarak kürsüden ayrıldı. Yemeğe katılanlar da valiyi alkışladı.
Programa katılanlar arasında yer alan 2013 yılında eşini kaybeden 1 çocuk annesi Şerife Delioğlan, "Eşim geçen sene Eylül ayında vefat etti. Allah razı olsun Sayın Valimiz bizlere sahip çıktı. Bizleri sahiplendi. Şimdiye kadar hiç böyle bir destek görmedik. Ben de öksüz büyüdüm" diye konuştu.
Program sonrasında ise Vali Mustafa Taşkesen ailelerin ve yetim çocukların bulunduğu masaları ziyaret ederek sohbet etti.

FY,(EA/AAA)(FOTOĞRAFLI)