Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT, () - TOKAT Valisi Mustafa Taşkesen, Pazar İlçesi'ne bağlı Ovayurt ile Çiftlik Köyü arasında 2 haftadan bu yana süren mera gerginliğine son vererek, her iki tarafı uzlaştırdı.
Pazar'a bağlı Ovayurt Köyü sakinleri, komşu köy Çiftlik köylülerinin hayvanlarını kendi merasında otlattığı öne sürerek 4 yıl önce mahkemeye başvurdu. Yaklaşık 2 bin 500 dönüm mera ile ilgili çıkan anlaşmazlık sonrası mahkeme geçen Mart ayında, Mera Tahsis Komisyonu tarafından Çiftlik Köyü'ne tahsis edilen 9 parselin davacı köy ile davalı köy arasında ortak kullanılması kararı aldı. Çiftlik Köyü sakinleri mahkemenin bu kararına itiraz etmeye hazırlanırken, Ovayurtlular bu meralar üzerinde hayvanlarını otlatmaya başlayınca iki köyde oturanlar arasında tartışma çıktı. Çıkan tartışmanın büyümesi üzerine bölgeye çok sayıda jandanma sevk edildi. 'Akrep' olarak nitelendirilen araçlar ile iki köy arasında yaklaşık 2 haftadan bu yana nöbet tutan asker, köylülerin birbirlerine yaklaşmasına izin vermedi. Olayların son bulmaması üzerine Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Pazar İlçesi'ne gitti.
İKİ TARAFI DİNLEDİ
İlçede kaymakamlık binasında her iki tarafı dinleyen Vali Taşkesen, daha sonra Çiftlik Köyü Muhtarı İbrahim Yanar ve Ovayurt Köyü Muhtarı Ali Yaman'la birlikte anlaşmazlığın görüldüğü araziye gitti. Vali Mustafa Taşkesen, buradaki mera da bir süre inceleme yaptı. Burada mera hakkında bilgiler alan Vali Taşkesen, daha sonra her iki köyün muhtarı ile görüşerek uzlaştırdı. 

MT(EA/İD) (FOTOĞRAFLI)