Mustafa TURAPOĞLU/TOKAT,()-ANTALYA'nın Muratpaşa İlçe Kaymakamlığı'ndan Tokat Valiliği'ne atanan Cevdet Can, kente gelerek görevine başladı.
Son kararnameyle Tokat Valiliği'ne atanan Cevdet Can'ı karşılamak için kent protokolü valilik binası önüne geldi. Ancak bu esnada başlayan yağış sonrası protokol üyeleri valilik giriş kapısına yöneldi. Yaklaşık yarım saatlik beklemenin ardından Vali Can, makam aracı ile binaya geldi. Kendisini karşılayanlar ile tek tek tokalaşarak tanışan Vali Can, daha sonra makamına çıkarak gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Tokat'ta daha önce görev yapan herkese teşekkür eden Vali Can, "Amacımız insanları mutlu etmek, hizmetkarlık yapmaktır. Bu görev nasıl yapılacak diye sorulduğunda, aslında çok zor değil. Mevlana Hazretleri'nin dediği gibi; 'Toprak, susuz kerpiç olmaz'. Bu gayeyi tüm Tokatlı kardeşlerimizin birlik, beraberlik ve dayanışması ile başaracağımıza güvenim tamdır. Giderek dünyada itibarı artarak kalkınan güzel ülkemizin bu güzel köşesinin de, huzur içinde kalkınması için hizmetkarlık anlayışında çalışmakla birlikte herkesin kendini güvende hissetmesi ve yüzünün gülmesi nihai hedefimiz olacaktır" dedi.

(FOTOĞRAFLI)