Fatih YILMAZ/TOKAT, () - TOKAT'ın yöresel yemeklerinden kebabının kilosunun 110 liraya yükselmesi nedeniyle kentte yaşayanlar, kebabı kendileri yapmak için seyyar ocak satın almaya başladı. 
Yöreye ait taze kuzu eti, kuyruk yağı, patlıcan, domates, yeşil biber, patates, soğan, sarımsak ve pide kullanılarak yapılan Tokat kebabı bu yıl fiyatıyla cep yakıyor. Özel yapılan kebap ocağının ortasında bulunan yatay demire şişlerle asılarak odun ateşinde pişirilen Tokat kebabının kilosunun fiyatı bu yıl 110 liraya kadar yükseldi. Bu fiyat artışı karşısında halk, kebabı kendileri yapmak için satışı yapılan seyyar kebap ocaklarına ilgi göstermeye başladı.
"50 TL'DEN BAŞLIYOR"
20 yıldır kebap ocağı yapan Sedat Özer, bu yıl işlerinin oldukça iyi olduğunu söyledi. Bunun sebebinin artan kebap fiyatları olduğunu belirten Özer, "Tokat kebabının kilosu 100 lirayı geçti. Müşteri geliyor bizden 50 liraya kebap ocağı alıyor ve kendi pişirerek daha ucuza getiriyor. Kebap ocaklarımızı Türkiye'nin her tarafına ve gurbetçiler vasıtasıyla yurtdışına da gönderiyoruz" dedi.
Özer, kebap ocaklarınını fiyatlarının büyüklüğüne gören 50 liradan 200 liraya kaar değişiklik gösterdiğini belirterek, 5, 7, 10, 15 ve 20 kişilik kebap ocakları bulunduğunu söyledi.

FOTOĞRAFLI